Grattis på födelsedagen 
och
Mors dag
Idag fyller min mamma 85 år
Stort Grattis!!

(null)

Det kommer att bli en toppendag
på alla tänkbara vis. 

🤗 Kram 🤗 
Är så mysigt att komma in i hallen och se dessa små stövlar, för då vet man att snart hör jag en liten röst som ropar på farmor. Kalvarna har nog fått besök ett tjugotal gånger redan. Innan lilla E skulle lägga sig så skulle det sägas godnatt till kalvarna.

(null)

(null)

(null)

Igår behövdes både mössa och jacka för det blåste när vi gick ner till vattnet. Vi tänkte titta till de lite större kalvarna som går på sommarbete nere vid havet, ytorna är stora att strosa runt på så några kalvar syntes inte till. Efter långpromenaden blev benen trötta så då passade det bra med nallegos och lite barnprogram medan vi lagde mat. 

(null)

Så mysigt vi har det❤️

Ännu en bra bok som absolut 
Inte gick att släppa ifrån sig.

(null)

(null)

Grymt bra!
När jag passade minsta barnbarnet en stund igår låg deras vädersjuka katt helt utslagen under hela mitt besök. Han sover konstant när det är skitväder. Det är nog fler än Pelle som vill det. 

(null)

(null)

Dåligt väder är bra när man ska sova på dagen efter nattens jobb. Det har regnat och regnat så både hund och jag varit blöta efter våra promenader. När vi gick iväg till jobbet igår kväll tog jag på regnjackan, men Eddie var så blöt att jag fick frottera honom med en handduk när vi kom fram. Kanske dags för regnrock till honom också.

Mitt i veckan!
Hoppas på en trevlig onsdag 🤩


En liten pippi har byggt sig ett  bo i min murgröna. Murgrönan som har slingrats sig upp på ett nät som jag fäst i en stolpe är tydligen ett bra tillhåll för en fågel att gömma sig i. Jag vet inte vad det är för fågel, men det har jag tänkt ta reda på. 

(null)

Äggen är så små, inte större än en tumnagel. Hoppas att den lilla familjen kommer att trivas i min murgröna. 

(null)

Mulet och regn idag,
tur jag ska sova.
Eddie och Czech är ju bara för söta tillsammans. Äntligen fick Eddie en lekstund med denna lilla skönhet. 

(null)

(null)

(null)

Eller hur?🥰
Gårdagens orkidéfynd i mossen blev en krutbrännare. Nu äntligen sätter orkidéerna fart så snart kan jag fortsätta mitt sökande efter flera av de 20 arter som ska växa i Hörninge Mosse. 

(null)

Efter en dag i trädgården där jag fått gräset klippt, svartögat kom i kruka och flera långpromenader med Eddie smakade det gott med mumsig mat framåt kvällen.

(null)

(null)

Nu är det upp och hoppa som gäller för soooooooolen skiner och "att göra listan" väntar.

🤩



Innan Eddie och jag körde hem från ön så tog vi oss en sväng till Hörninge Mosse. Ett naturområde som vi ofta återvänder till för att titta på orkidéer och lyssna på fågelsång. Mossen är en av Ölands största våtmarker och här finns en blandning av olika slags naturtyper allt från öppet vatten till torra betesmarker. Eddie är inte lika intresserad av blommor som jag är, däremot är han väldigt förtjust i fågeltornet. 

(null)

Där kan han sitta och spana hur länge som medan jag strosar runt och letar orkidéer. Den kalla våren har gjort att orkidéerna inte velat bjuda på sig själva ännu mer än Sankt Pers nycklar som det fanns massor av. 

(null)

Ett hav av gullvivor fanns att skåda denna mulna dag. En vacker hubbe med vivor fick bli mitt fotoobjekt.

(null)

Medan Eddie fortaste att spana på vad han nu sparade på så tog jag mig bort till våtmarken, speglingen i vattnet var så vacker denna gråmulna dag. 

(null)

Ny vecka, nya tag!

När jag satt och käkade frukost idag så såg jag  att mina gäster jobbade flitigt med att iordningställa sitt boende inför kommande familjebildning. Jag tog min kamera och satte mig ute på en av trädgårdsstolar i väntan på att rödstjärtarna skulle dyka upp igen. Tog en stund innan de vande sig vid att jag satt där så de kunde fortsätta med sitt bäddande av boet. 

(null)

Förhoppningsvis så kommer det snart finnas små vidöppna munnar att skåda i fågelholken väntan på mat. Tills detta händer så får jag väl fortsätta med mitt.

(null)

Så var det visst söndag igen!


Här njuter jag av skönsång och grön gräsmatta.
Alldeles snart står magnolian i full blom.

(null)

Nu blir det långpromenad❣️

När jag gick till jobbet igårkväll så hörde jag både göken och näktergalen för första gången i år. Bokens ljusa blad hade slagit ut medan jag sov. Helt otroligt att de kan gå så fort. När värmen kom så bara small det till. Två underbara dagar med skön och välbehövlig värme. 

(null)

(null)

Då var det lillördag!
Det måste firas med en
mjukglass. 


❤️ Idag fyller min kära dotter år ❤️

(null)

Mängder av kramar till dig fining
på din födelsedag 🎂 

Ses om några timmar ❤️

.... kom solen och vårvärmen.

(null)

I denna sköna kväll vandrar Eddie och jag i nyutslagen björk påväg till jobbet.

(null)

Trevlig kväll
mina vänner! 

Tragiskt att det har hänt
Men det får aldrig glömmas bort. 

(null)

(null)

Är glad för varje barns liv som
gick att rädda.
Svårt att förstå att det har hänt.
Minst en gång varje år måste jag ta mig till Arontors naturreservat för att se den vackra Våradonisen som även kallas Arontorpsrosen ett namn den fått efter byn Arontorp. Våradonisen upptäcktes i Sverige första gången av Carl von Linne’ på hans Ölandsresan 1741. 

(null)

(null)
 
Arontorps naturreservat är otroligt välbesökt vid denna tiden på året mest för denna blommans skull men även för att stigen dit slingrar sig genom skogen som är täckt av vitsippor, gulsippor och blåsippor. 

(null)

(null)

Det var när jag satt på huk för att fotografer gulsipporna som jag hittade en annan rolig blomma. Naturligtvis var jag tvungen att googla när jag kom hem.

(null)

(null)

Enligt de som vet bättre än jag så är det en Vätteros. Den är flerårig art i familjen snyltrotsväxter. Vätterosen är en parasit som saknar klorofyll. Fröna har små oljerika bihang som lockar myror som sedan tar fröna med sig till myrstacken. Spännande växt att läsa om faktiskt, mer spännande än vacker. 

(null)

Arontorp är annars känd för restaurangen som tillverkar kroppkakor. Väldigt goda kroppkakor. Händer inte lika ofta nu som förut att jag stannar till för att köpa med mig, kanske skulle göra det nästa gång. Kroppkakor är ju väldigt gott. 

Helgen är på G! 


Andra omgången av gödning är på plats, med hjälp av regnet är nu processen igång. Gräsmattan behöver lite stöttning nu på våren för att orka ta tag i sitt liv. Jag får väl bekänna färg sedan när den behöver klippas flera gånger i veckan. 
Även om det regnar och blåser behöver både två och fyrbenta rastas. Igår trotsade vi vädret och gav oss av på äventyr, lager på lager för min del, det är inget Eddie behöver fundera över som alltid är påpälsad. Vi tog bilen till Jordhamn som ligger någon mil norr om stugan. 

(null)

Detta är en plats som jag ofta besöker oavsett årstid. Jag älskar att strosa runt på stenhällarna för att njuta av havsutsikten, helt magiskt. Öland är ju inte bara ett sommarparadis för mig, jag njuter av Öland som det paradis det är året om. Trotts att det mesta består av sten så växer det bland annat backsippor i det tunna lager med jord som täcker marken. Idag hängde sipporna med sina huvuden i regnrusket. 

(null)

När vi vandrat en stund så kom vi till Gillberga raukar som ligger norr om Jordhamn. 

(null)

Eddie brukar tycka det är kul att springa runt raukarna för att nosa kaninspår, men det är inte lika lätt att dra iväg på sådana äventyr när matte håller i kopplet. Vi får tänka på fåglarna så att inte de blir skrämda. 

(null)

Nu ska det städas och regnkläderna torkas efter morgonen långpromenad innan vi bestämmer oss för dagen utflyktsmål.
När jag var på ön senast så stannade jag till hos holkbyggaren för att köpa några fler boplatser till min fåglarna. Det är bra med många fågelholkar för då kan de små liven även söka skydd under höst och vinter ifall det behövs. Bostadskön är lång så det behövs många holkar för att täcka bostadsbristen.

(null)

Den bruna med det lilla hålet passar till talgoxe, blåmes, talltita och andra lite mindre fåglar. Den röda med ett lite större hål passar till bland annat stare, gråsparv och pilfink. Tyvärr är inte dessa holkarna öppningsbara men det är inte de gamla holkarna som satt på ladgavlen då jag tog över stugan och de funkar bra som boplats år efter år.  Jag ska spika på lite takpapp på holktaket innan jag hänger upp boplatserna så håller de kanske lite längre. 

Då önskar jag en trevlig tisdag!
En kväll i förra veckan så gick min äldsta dotter och jag en underbart skön promenad medan barnbarnet tränade fotboll. Leden slingrar sig utmed Ljungbyån i Kalmar län och dottern berättade att Krankelösaholmen som låg intill leden skulle vara väldigt vacker. 

(null)

Fantastiskt så mycket fina platser som vi har i vårt närområde. Eftersom vi hade en begränsad tid att ströva runt på holmen så lovade vi varandra att hit måste vi återvända igen. 

(null)

(null)

Den här smala bron tog oss över till holmens ena sida. Väldigt spännande tyckte Eddie som gillar nya ställen. Här fanns mycket att nosa på och uppleva.

(null)

Hela holmen var full av stigar som gick kors och tvärs. Eddie blev lite badsugen men änderna som vi inte hann få med på bild hade troligtvis sina bon utmed vattnet så vi ville inte störa. 

(null)

Eddie fick sitta och spana på en sten medan vi njöt av allt det vackra. 

(null)

Vi ska vänta någon vecka till innan vi gör nästa besök så har förhoppningsvis träden hunnit klä sig i sin ljusgröna skrud. 

(null)

(null)

Vad jag kunde läsa mig till på någon informationsskylt så skulle det finnas någon app "Tidsmaskinen" en väsenguidad vandring. Det var bara till att ladda hem appen och ge sig iväg på en ljudvandring. Visst låter det spännande!?

Nästa gång blir det fika 
och utan tidspress. 



Så här glad är min kära dotter över att vi tar kliver in i maj maj månad. Lika glad är jag så därför bjuder jag er på detta glädjeskutt. 

(null)

Kära maj ha nu inte så
bråttom ❤️