När ett av mina barnbarn meddelade att hon påskpysslat lite som jag skulle ta med till mitt jobb, blev den här mormor väldigt glad. Så jag drog till skogs för att plocka ris (markägaren tillfrågad) för utan ris blir det inte detsamma. Så om ni undrar vad jag har gjort på jobbet inatt så är svaret här nedanför. 

(null)

(null)

(null)

Nu var inte detta hela sanningen för jag har verkligen haft fullt upp på jobbet. 

Tack sötaste N för ditt
fina pyssel som kommer
att glädja många ❤️

För några år sedan så blåste ett av mina träd ner i en av vinterstormarna på ön. Det var grannen som skickade ett meddelande om att trädet låg mitt över den lilla vägen som skiljer våra fastigheter åt. Sonen och jag kämpade i flera timmar med att göra vägen framkomlig igen. Den lilla stenmuren som stod intill trädet revs delvis ner och sonen och jag gjorde det enkelt för oss genom att tänka det tar vi sedan.

(null)

Det krävs i och för sig inte så mycket för att en stenmur staplad av ej stapelbara stenar ska falla isär. Hur som så tog jag tag i en liten bit av muren nu när jag var där. Helst hade jag velat skaffa nya stenar för att göra en jämn och snygg utsida men nu fick jag hålla till godo med det som fanns. Jag började med att  riva ner alla stenar för att sedan bygga upp den igen. Det tog några timmar eftersom jag aldrig blev nöjd och det är jag fortfarande inte.

(null)

Bättre än innan blev det iallafall. När jag kommer till ön nästa gång ska stenarna som ligger närmast på bilden få sig ett lyft. 

(null)


Jobb igen! 

.... niger och säger att
nu är det vår.

(null)

Snart är backarna fulla av dessa små
skönheter. Inte bara enstaka små 
hubbar som nu.

(null)

Än kan man inte se alla de olika nyanserna
av dessa efterlängtade blå.

(null)

Njuter av våren som
knackat på. 
Jag blir upprörd över allt skräp som ligger överallt. Vart jag än går så ser jag skräp. Vad är det för fel på människor som med gott samvete bara kan släppa det det de har i handen. 

(null)

På vissa ställen ser man att någon eller några dumpat av en massa bråte. Påsar och säckar huller om buller, samt möbler och annan inredning 

(null)

Skäp hör hemma på tippen och inte i naturen. Skräpet har många negativa konsekvenser för djur och natur. 

(null)

Många platser som Eddie och jag vandrar runt på ser ut så här. Jag hatar verkligen nedskräpning. Det är nästan så jag önskar att de som blir tagna på bar gärning får sitta i fängelse. 
Mums vad gott med våfflor 

(null)

Passade på att bjuda in dottern med barn

(null)

Eddie fick mysgos innan N åkte hem

(null)

Långpromenaden med Eddie satt fint 
efter att mina gäster åkt hem.
Vilket härligt väder!




❤️ Idag fyller min kära dotter år ❤️

(null)

... hur är det möjligt att du redan fyller ..

(null)

...... du var ju nyss mina lilla lallelina 

(null)

Mängder av kramar till dig fining
på din födelsedag 🎂 
 ❤️ Ses om några timmar ❤️

Vad gör väl det att vinden pinat de små blå när man är så efterlängtad.

(null)

Nu händer det ljuvligheter i naturen.
Jag har längtat!


Äntligen är mina nya Salomon inköpta. Jag var verkligen i behov av nya skor eftersom jag går så mycket med Eddie. Mina gamla är fortfarande användbara men jag vill ju helst hinna gå in de nya innan de gamla är helt utslitna. Det tar ett tag att gå in de här skorna eftersom de är väldigt styva och klämmer över allt till att börja med. Men sedan när det är gjort vill man ha skorna på hela tiden. Just nu så tjänstgör de nya skorna som inneskor, en lite mjukstart innan de är dags för lite hårdare tag. 

(null)

(null)

Det jag gillar med just Salomon är att de har ett grymt grepp i steget både uppför och nedför när man går i skogen bland hala rötter och mossbeklädda stenar. Jag behöver även ha en stabil sko som håller foten på platts så jag inte kan vricka mig om jag råkar trampa lite snett. De gamla skorna som är inköpta 2018 och 2019 får hänga med ett tag till om inte annat som arbetsskor på ön. 




Idag fyller farmors älskade myskille 3 år.
Stort Grattis❤️

(null)

Vi ses på lördag❣️
Innan Eddie och jag körde hem från ön för att jobba besökte vi ett av Ölands vackraste sjömarker. Tyvärr ger inte fotona de rättvisa bilden av det som ögat fick fröjdas av. 

(null)

(null)
 
Södviks naturreservat är fantastiskt vackert och stillheten som infinner sig är oslagbar. 

(null)

Jag såg inte så många fåglar men mina öron fick ta del av deras vårsång. När jag klättrade upp i fågeltornet så fick jag även på bild se hur de fåglar såg ut i närbild som befinner sig i sjömarkerna runt om. 

(null)

(null)

Efter att vi stått och blickar ut över det vackra gick vi en lång skön promenad i det något blöta och fuktiga närområdet. 

(null)

Det finns många vattenfyllda hål för fåglar att simma runt i även om havet är den plats där flest av fåglar håller till.

(null)

Hittade denna vackert vindpinade tall på ett fällt intill den lilla stig som vi strosade runt på. Medan jag gick runt och fotade så passade Eddie på att vila sig. Sanningen var att han just avslutade ett ryggkli när jag riktade kameran åt hans håll. Det gäller att passa på. 

(null)

Det känns att våren knackar på!

Varje gång jag går förbi denna förfalla lilla stuga så blir jag lika illa berörd. Det är så synd att små stugor som denna bara får stå utan att någon bryr sig. Kikar man in genom det sönderslagna fönstret så ser man resterna efter att det varit ett tillhåll för några som bara velat förstöra. 

(null)

Till höger i bild ser man ytterligare ett liten söt stuga som också gått samma öde till mötes. Rutorna är sönderslagna och dörrar uppbräckta även taket har fått sig en omgång. Det kan ju vara så att det inte fanns någon anhörig som visat något intresse för att ta över ett torp mitt inne i skogen. Jag tror inte att jag själv skulle vilja bo där, även om jag inte är så värst rädd av mig. Någon granne vill man ju ha, iallafall i närheten om det skulle vara något. Detta stället ligger helt öde en bra bit upp i skogen. Inte utan att jag är lite nyfiken på hur gammalt torpet är och vem som bott där. Om det bara har varit sommarställe eller rent av ett åretrunt boende. Jag får helt enkelt luska lite. 

(null)

Uthuset har fått sig en grundlig genomsökning i hopp om att hitta något användbart. Synd de inte slängde in pryttlarna igen innan de lämnade stället. 




Fy vad tråkigt, viket skitprogram eller så gillar man det helt enkelt. Mellomys med tjejerna är en tradition som inte får brytas. Jag är inte så bunden vid just traditioner när det gäller andra ting men mellofest kommer jag att gilla och bjuda in till så länge huvudet är med mig. Som tur är behöver ingen tvingas eller övertalas för komma hit för att äta gott, umgås och snacka kläder och framförande av de olika artisterna. Alla artister synas i sömmarna och så får de poäng från ett till tio. De blivande nioåringarna är väl insatta i artisterna och deras musik, väldigt roligt att höra deras mellansnack. Den som gissat flest rätt fick pris. 

(null)

(null)


(null)

Naturligtvis ingick det även
nattgäster i myset ❤️
Idag fyller min pälskling 4 år

(null)

Här ska det firas!
Grattis ❤️
När min älskade farmor gick bort i början på åttiotalet så fick jag förmånen att ta hand om deras matsalsbord. Bordet är väldigt stabilt och det är ju tur för det har överlevt några flyttar. De tre iläggsskivorna som tillhör bordet gör att det får plats många när det behövs. 

(null)

Farmor och farfar hade det i salen, Här satt vi bara vid speciella tillfällen som vid jul eller andra högtider. Farmor hade en vit duk på med ett väldigt vackert mönster som hon själv broderat. Tyvärr så ingick inte duken när jag övertog bordet. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt att jag skulle måla om det gamla bruna murriga bordet. Nu när jag ändå var uppvärmd med pensel så var tiden inne. Först så skrubbade jag med målartvätt innan jag grundmålade och där efter tre lager med färg. Troligtvis behöver jag ha någon skyddande lack också på bordskivan annars lär det inte dröja länge innan hela bordskivan är full av runda ringar efter temuggarna.

(null)

Varför har jag inte gjort detta innan!?
Sååååå nöjd!

När Eddie och jag tog en sväng igår blev jag väldigt förvånad över vad jag fann under en elstolpe. En hög med kottar och inte en gran som närliggande träd. Kottarna som ni ser är ju uppfläkta så jag misstänker att en fågel smaskat av fröerna. Det kan inte vara en mus eller Ekorre för då hade kottarna sett annorlunda ut. Men det som förbryllar mig är om det nu är en fågel att den inte valt en mer närliggande plats från där kottarna finns. Jag får sätta mig och spana en dag när jag får tid. Kanske ni har någon idé om vem kottegottaren kan vara. 

(null)

(null)

(null)

Det finns säkert en 
vettig förklaring.
När Eddie och jag gick längs med havet på Ölands östra sida så såg jag något väldigt märkligt. I en vattenfåra som kommer från ängarna närmast havet så låg där en ryssja. De hade spärrat av med nät längs med hela öppningen så att det skulle vara helt omöjligt för vattensimmande att komma förbi utan att hamna i ryssjan. 

(null)

Har aldrig sett det förut, nu var det ett tag sedan jag gick där för kossorna som brukar vara här är väldigt närgångna. Eddie uppskattar inte deras nyfikenhet när de kommer springande emot en, inte jag heller för den delen. Under den gamla bron som gör att jag kan passera över fåran utan att vada, hade det lagts tre störa rör, antagligen för att underlätta för fisk som ville ta sig upp i fåran. 

(null)

Som ni ser så sitter storfiskaren redo ifall det skulle dyka upp något som vi kunde lägga på plåten. Fåran ser mer ut som en å ljust nu, den är annars inte lika bred i vanliga fall. Mycket snö som smält och rinner ut i havet denna vägen. 

(null)

Bilden är tagen mitt emot ryssjan på andra sidan bron. Det forsade rejält när vi var där. 

(null)

Lite information om vad som pågår här hittade jag på en av stolparna, ska bli väldigt intressant att följa detta projekt på deras hemsida. Nu när kossorna idisslar inomhus och vi fritt kan ströva runt, så kommer vi ta vår morgonpromenad här för att ha koll vad som händer. 


Efter två intensiva jobbveckor är jag nu tillbaka på ön och min takmålning. Sista strykningen klar och jag har hängt upp lamporna igen och brandvarnaren naturligtvis. Det för alltid med sig mycket annat jobb när man börja fixa lite i ena hörnan.  Samtidigt är det lättare att göra det nu när köket är tömt på saker. Jag donar på så får vi se hur mycket jag hinner innan trädgården lockar. Det viktigaste är ju trotts allt klart. 

(null)

 Eddie och jag gick en långgrunda på en och en halv timme idag medan färgen torkade. Så underbart när solen lyser och att det inte blåser allt göra mycket. Snön som täckte hela öland när jag sist var här ä borta. Endast några små plättar kvar och de var lätträknade.

(null)

Härligt och alldeles underbart❣️

Sedan några månader tillbaka är familjen på ön utökad med tre fasaner. Tuppen spatserar stolt med sina fruar och sprätter runt i trädgården. Det var när snön föll som jag  kunde följa fasanens spår och var de höll till. Jag har ju sett att de befunnit sig i min trädgård men det trodde jag bara var tillfälligtvis. Det är i en håla i stenmuren under lite ris och annan växtlighet som de funnit sin boplats. Om nu inte Eddie skrämmer livet ur fasanhonorna så kanske det blir kycklingar till sommaren. 

(null)

Nu brukar Eddie vara duktig med att vara snäll när han blir tillsagd men det är ju inte alltid jag tänker på att det kan flyga upp en fasan framför huvudet på honom  när han kommer för nära. Bra tillfälle att träna för han är ju ingen fågelhund utan en vallande ras. Jag hoppas de vill stanna för det är ju lite spännande om jag kan få de lite tama. Köttet ska vara fantastiskt gott sägs det men det är inget jag tänker testa, inte mina små vänner iallafall. 

Solen skiner och vi med den❣️

När föräldrarna jobbar får farmor förmånen att hämta lilla E på förskolan. Smidigt och lätt nu när barnet hämtas i dörren påklädd och klar. Sonen och svärdottern bor nära förskolan, gångavstånd med vagn är perfekt. På vägen hem så plockade vi kottar, besökte lekplatsen innan det var dags att gå hem och fixa lite att äta. 

(null)

Lekplatsen är alldeles nyrenoverad och den är flitigt använd av bygdens barn. Bäst är gungorna tycker lilla E. Farmor skulle sitta på gungan bredvid så även jag fick leka av mig lite. Hästen var också rolig enligt barnbarnet.

(null)

Naturligtvis så hann vi även med att spela lite fotboll, något som mamman och pappan gärna ser som ett framtida intresse. Vi får väl se om det håller i sig.

(null)

Vi har haft väldigt trevligt.
Så var det jobb igen!

En vecka mellan bilderna

(null)

(null)

Här jobbas det för fullt!
Men hundpromenader hinns alltid med.