Det var inte bara jag som var på återvinningcentralen för att lämna in sopor igår. Inte utan att man gluttar lite över axeln för att se var andra slänger. Blev lite sugen på att klättra ner i containern för att hämta två cyklar mannen slängde som var framför mig. Fina cyklar var det, hade varit jättebra att ha vid stugan att cykla på. En stol, fina vaser, ett skrivbord....som tur är får man ju inte plocka av andras skräp för då hade nog bilen varit lika full som när jag kom dit. Tre lass hann jag med innan det blev kvällen, så nöjd man känner sig när man får tummarna ur och gör något åt skräpet som ligger. Nu är det solens tur att få ett besök.



Fotboll kl 15.00 i Jämshög
ska bli trevligt i detta härliga vädret.

Hoppas du med får en trevlig lördag :-)
Det är inte bara i mina rabatter som allt händer. Konstig vår vi har, alla blommor på en gång. Jag brukar kunna njuta av några i taget, men nu så är det en ny blomma uppe varje morgon man öppnar ögonen. Efter denna långa dryga vinter så känns det som ketchupeffekten, allt ska hinnas med helst på en och samma gång. Inte nog med detta, har släpat ris och annat brännbart till majbålet och nu så är det eldningsförbud. Hoppas det kommer lite regn på måndag så den inte behöver stå till nästa år. Idag blir det tippen med det som inte fick vara med på bålet. Så får jag ju inte glömma att deklarera, men det är ju lätt bara man hittar deklarationen. Får kolla på majbålet.......:-)


Gräsklippningen får vänta

Fredagsmys på er!
Solen skiner, hela backen är full av utslagna vitsippor. .....och vem har då tid att sitta inne. Jobb och fotboll hela påsken. Men en underbar bild kan jag bjuda mina kära läsare på.



Hoppas du haft en underbar påsk!
:-)
Undrar om långfredagen var längre för. Minns att just denna dagen var den längsta dagen på året trots att den hade lika många timmar och minutrar som andra dagar. Långfredag var fasans dag för mig som hade mycket spring i benen. Denna dagen skulle inget göras, den skulle liksom bara passera som om den inte futtit och att man inte varit vaken. Som tur var fick mamma laga mat annars hade jag med all säkerhet varit död nu eftersom jag tuggade mig igenom denna dagen. Men det var även av nytta, att ha tråkigt en lång dag gav de efterföljande dagarna mera färg till vardagen. Som om inte detta vore nog, det var ju många sådanädär stilla dagar i anslutning till den där långa dagen och när helgen var över så sprang jag säkert flera mil för att bli av med överskottsenergin. Denna överskott av energi lider jag inte av idag så det får bli sängen en runda innan solen ska få ta sig en titt på mina bleka kinder.



Ha en bra långfredag!
Om jag ställer en fråga till dig, vilken är din första tanke då.
Vem styr ditt liv?
Min första tanke var "det gör jag själv", någon minut senare så hade jag ändrat mig. Jag styr inte mycket av mitt liv. Det som styr är alla måsten, om jag styr 20 % så kan jag nog vara rätt så överens med mitt svar.
Jobbet, pengar, räkningar, äta, sova, rasta hund, tanka bilen, handla, hjälpa till, möten .....osv.
Vad skulle jag då gjort med min tid om jag fått rå över ca 50% av den, troligtvis legat i någon buske för att få den perfekta bilden på strömstaren eller alla rovfåglar som flyger runt, kanske jag hade åkt på en massor fotbollsmatcher för att fotografera,  bakat goda kakor med barnbarnen flera gånger i veckan eller suttit i min stuga på Öland och läste någon bok.....eller bara latat mig :-)



Mot Blåkulla!
Efter en hel eftermiddag på möte så tog jag hunden och begav mig till vår fina IP för att kolla boll och umgås med Trionfamiljen. Många med mig hade samma tanke för på läktaren hördes glada skratt, samtidigt som man drack kaffe och åt av Ninas goda hembakade kakor. ..och naturligtvis så blev det några bilder.



Ingen sol hos mig, men det är uppehåll :-)
Kom just hem från en underbar morgonpromenad med hunden, solig men ändå lite kall efter nattens låga temperatur. Fullmånen brukar ju bjuda på lite kallare klimat. Jag har sagt det förut och "nu" utan att vara allt för tjatig så kan jag ju inte sova innan och efter fullmåne hur många nätter jag än har jobbat eller hur trött man än borde vara. Nog om detta....skogspromenaden på nära en timme bland huttrande vitsippor och björklöven som försökte titta ut ur sitt vinterhölje gav näring till min dag. Som tur var så hade jag inte ätit frukost innan, annars hade jag säkert gått kvar i skogen ännu.


Ensam är inte stark!

Önskar alla läsare en underbar vårdag!
Söndag, seriepremiär, solsken och inte nog med detta IF Trion vann med 6-0 mot Jämjö GoIF
Det har gått väldigt lätt att jobba inatt :-)


Grattis grabbar!


Så lite mat innan jobbet
Nu ska jag sova väldigt gott!
:)
Igår damp det ner ytterligare en betalningsanmärkning på  en obetald felparkeringsavgift denna gången var summan på 450 kr. Den förra jag fick var något billigare men den skickades tillbaka med vändande post, med ritade ringar lite här och där och pilar till en röd text. Först tänkte jag riva den andra påminnelsen men valde denna gången att ringa till en fysik person. Väl framme så möttes jag av en mansröst som önskade att dagen skulle vara slut för länge sedan sådär på fredagseftermiddagen. Han hade nog haft hundra ärenden den dagen med människor som inte velat kännas vid sina parkeringböter. Jag började nog samtalet som alla andra, "den här är inte min", "har aldrig varit på Tallidsvägen i Nacka Kommun", intresset från hans sida var inte stort, "hum", "ja", "och", inte ens när jag nämnde att "DET ÄR JU INTE ENS MITT REGNUMMER" så fick jag någon reaktion. "Jag ska kolla detta" säger han med släpig röst, jag hörde hur han tryckte på tangenterna, klick, klick,klick......... tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiden gick. Så hörde jag då äntligen ett livstecken från personen på andra sidan luren, "då var det klart, rätt ägare har fått betalningsanmärkningen". "Men va bra" säger säger jag, samtidigt som jag undrar om vårt samtal spelas in. "Bara vissa", säger han och undrar varför jag vill veta detta. Din chef är nog väldigt intresserad av detta samtalet säger jag och betonar "ett nytt ärende är ett nytt ärende och det betyder inte att alla vill smita från sina böter".




Lördag och vinterdäcken måste av......redan?!
I natt har jag tågluffat. Jag satte mig på tåget i Karlskrona, kamera, en liten ryggsäck och så Gozzi. Jag tummade på min biljett som hade kostat mig 2000 kr och som skulle ta mig ut på äventyr en hel månad vart jag ville i Sverige. Min dröm var så verklig så att när jag vaknade till i natt så fick jag snabbt kolla över miljön för att få en hum om jag var hemma eller i en sovcupé. Jag var bara tvungen att memorera varje ögonblick av drömmen för att inte glömma bort känslan över att i drömmen förverkliga en dröm som jag länge haft. Kan ju vara ett teckan på att det är dags nu. Jag skulle börja med att utforska den västra delen av tågbanan och min tanke var att åka så långt det gick för att vända hemåt på den östra delen av Sverige. Jag minns att jag skrev upp i en bok alla kyrkor som vi passerade, jag hade även min dator med mig och jag gjorde en intervju varje dag som jag presenterade i min blogg. Något som också fastnat i min dröm var dörren som jag skulle igenom till de olika tågvagnarna. Minns också att jag många gånger i drömmen retade mig på att jag var så slarvig och inte tog på mig mitt pandoraarmband med berlocker som jag tycker så mycket om, saknaden dök upp flera gånger och armbandet kändes viktigt. Vet inte riktigt var i Sverige tåget hade fört mig när jag vaknade i natt men nu är jag hemma i alla fall :-)


Tolkning av drömmar är ju alltid kul, enligt drömtydning så är nattens lilla resa på det här viset......

TÅG: Även tåg hör till de viktigare drömsymbolerna. Tåget för oss genom livet, och vi måste följa med vare sig vi vill eller ej, tycker vi. Men det är fel. Varje människa har en fri vilja och är inte bara ett slags kolli som fraktas fram. Drömmen är både en varning och en maning till oss att rannsaka oss själva. Det gäller att inte komma "för sent", att inte "missa tåget". Det kan också i drömmen vara svårt att komma fram till biljettluckan - vår inre "biljettlucka" är de komplex vi måste frigöra oss från, så att de inte hindrar oss från att komma i väg, att nå vårt mål.

RESA: Att drömma att man beger sig ut på betyder att man strävar mot nya mål, att man vill förändra sin tillvaro.

KYRKA: Kyrkdrömmar anses ha djup symbolisk betydelse. I drömmen är kyrkan vårt inre, centrum för vår personlighet. För många betyder kyrkan också en trygg famn att fly till i nödens stund. Är man inte troende kan drömmen om kyrkan ändå betyda att man har behov av någon att anförtro sig åt, någon att "hålla i handen".

DÖRR: Denna symbol talar för sig själv. En dörr är ingången till något, såvida den inte stängs framför näsan på dig. Det betyder otur. Man drömmer ofta att man står framför en stängd dörr och ängsligt undrar vad som finns bakom. eller man ser en dörr slås upp mot ett landskap eller en vacker trädgård. Det betecknar våra förhoppningar om ett lyckligt liv, men också den "anliga tröskel" vi måste ta oss över för att uppnå sann lycka och tillfredsställelse.

ARMBAND, se på en annan person: du längtar efter att känna dig bunden vid en viss person, men än så länge har  dina förhoppningar gäckats. Själv bära: du vill känna dig fri. Antingen är du, eller känner dig, bunden vid en person som inte kan tillfredställa dig sexuellt. Få i present: du är givmild och vill att andra också ska vara det mot dig.

Här du drömt något i natt?
Ibland kan man bara känna av tristessen i livet. Samma gamla lunk, jobb, sova, äta jag ni vet själva. Visst är våren här med alla sina härligheter, men.....det kan bara kännas så ändå. Så vad göra? För att få lite variation på vardagen så försökte jag mig på att se världen från ett annat perspektiv, om inte annat så var det andra som blev roade.


Foto; Dennis Törnström

Idag är årets 103:e dag!
Den ena blomman efter den andra tycks bara finns där på morgonen när man vaknar


Påskliljor

Solen har hittat hit igen!
Solen borta, men som tur är så är blommorna kvar



Redan den 11 april!
Underbara solen den skiner och vilken tur att det blåser för annars hade det varit för bra.



Tjingeling!
Gozzi och jag tog oss en sväng till Tina igår för en liten skogspromenad med hundarna. Nikon var med och hur lätt kan det vara att få tre hundar att sitta stilla på en sten när de helst skulle vilja vara i skogen för att nosa runt.


Gozzi flörtar lite :-)


TrögGozzi var inte med på noterna

Ännu en fredag till samlingen!
Det är mycket tjat om våren nu, men jag kan inte låta bli, för den är så skööööööööööööööööööön!
.....och som jag har lääääääääääääääääääääääängtat.







Soligt hos mig, men vad det har blåst :-)
Idag då dottern och jag rensade ut en stuga som min pappa ska sälja nu i vår så hittade jag en gammal sångbok från 1941. Dottern hittade ett dragspel i ett av skåpen på vinden. Husets historia är rätt så rolig eftersom där bodde en skomakare på övervåningen i ett rum och kök och en skräddare på undervåningen i ett rum och kök. Huset är inte så stort och väldigt lågt i taket så de båda herrarna kunde inte varit långa. Jag tror att stugan byggdes någon gång i mitten på 1800-talet. Så det är nog många damer och herrar som fått sina kläder sydda och skor lagade i den lilla stugan. Min pappa köpte stugan för 25-30 år sedan och tydligen så har vissa av skåpen på övervåningen varit orörda. Nu tillbaka till mitt bokfynd, bokens historia är att Kungl. Musikaliska Akademin skulle utarbeta en sångbok för krigsmakten som gratis skulle delas ut till personalen vid kriksmakten. Boken som jag hittade var i mycket fint skick och den innehåller fosterländska sånger, psalmer, hembygsssånger , folkvisor, marschsånger och lägersånger.
Så vad passar bättre som avslutning på denna fina dagen än en Blekingevisa från min nyfunna bok, sjung kamrater.

Sång till Blekinge

Blid är din skönhet, blomstrande Blekinge,
dristiga dock ditt anletes drag.
Höjder du har och härliga dalar.
Svallande havet sköljer din strand.
Vänast du är i vaknande våren,
då du av sippor sömmar din skrud,
då i var dunge näktergalen drillar,
skiftande skärgård skimrar i ljus


Det bästa man har sätter man i rabatten :-)

Hejsing svejsing!
Medan regnet vräker ner ute så sitter jag här och kollar lite bilder samtidigt som jag äter en mumsig måltid innan sista hundrundan och i väntan på att nattens jobb ska börja. Blåsipporna som växer utmed husknuten fick bli mina modeller igår.



Ha en mysig kväll :-)
Timmarna rusar och det är bara jobb, sova, hundrundor och lite mat där emellan.
Så en liten liten runda med Nikon :-)




Gozzi har fått span på änderna

Tack snälla Sara för att du gjort så vårfint här hos mig....
Kram till dig :-)
Den där härliga vårvärmen som skulle tina upp min vinterfrusna kropp uteblev här hos mig. Lördagen skulle vara i fotbollens tecken så jag såg extra mycket fram emot att få fotografera i härliga 10-15 grader som utlovades. Så där stod jag i diset och dimman, men eftersom det var uppehåll så får man väl vara nöjd ändå. En heldag med Trionfamiljen kan ju lätt pigga upp i gråvädret :-)









Lika grått, mulet  och disigt idag!
Så här ser hon ute Giraffi, (den kallsa Giraffen men jag tyckte Giraffi var gulligare) hon ska i framtiden sköta tillsyner och andra lättare sysslor.


Killen som står intill Giraffi jobbar på Tunstall, så honom kan man inte välja :-)

Denna robot kommer att finnas hemma hos brukaren och styras från en dator tex från en larmcentral. Brukaren larmar och Giraffen kopplas på och operatören ser larmtagaren och tvärt om. Hoppas att man kan välja färg den dagen det är dags för mig att få hjälp av nutidens undersköterska.

1 april är snart över!
Förstår om du tror att Giraffi är ett skämt.....men så är det inte.
Framtidens hemtjänst kan ses som en möjlighet för vissa och mycket skrämmande för andra. Mina dagar i Örebro på Tunstall som har Sveriges största Trygghetscentral, hade öppet hus i sina lokaler där fick vi möjlighet att ta del av alla nyheter. Föreläsning med Gun-Britt Trydegård "Från fattigvård till kundval" och Christer Arlehed förläste om "Ett komplement till kommunernas trygghetslarm för de som inte vill ha eller behöver hemtjänst"
Vi fick även träffa undersköterskan Giraffi, som smög runt i lokalerna för att se till att besökarna fick den hjälp de behövde ha. Vi fick även komma in till trygghetscentralen för att se hur operatörerna jobbade.
Mycket intressanta föreläsningar som som fick mig att inse att den där tekniken inte ligger så långt bort utan väldigt nära och att den tekniska utvecklingen bara har börjat.
Även om nu tekniken går fort framåt så kan man ju se att det har hänt en hel del mellan Kommandoran på fattighuset till dagens hemtjänst. Där den största förändringen har hänt från 50 talet och framåt. Gun-Britt läste en text som Tage Erlandsson skrivit som jag måste få tag på den var så bra, ekonom som han var så kan ni ju bara tänka er vad den handlade om. De gyllene tiderna hade vi 1970-80 då massor av nytänk kom till som dagcentraler, kontaktpersoner, hemtjänstassistenter och socilaltjänstlagen som var en mycket viktig lagstiftning.


Nästan som hos min farmor

Mera kommer från förläsningarna
för nu ska jag ge mig iväg med saxen
för idag ligger Anders Borgs taniga hästsvans väldigt illa till.

Ha det!