Jag vill önska er alla
Ett
Gott Slut På 2009
och
Ett
Gott Nytt 2010

Tänk på att ett nytt år innebär en ny möjlighet att göra det du ännu inte hunnit.
Gör det bästa av det!

Blicka
...bakåt på det du redan har åstadkommit.
...upp och lita på att molnen ska skingras.
...ner och försäkra dig om att du är på rätt väg.
...framåt och ta i förskott ut segern över varje hinder.

:-))
I år bler det inget nyårslöfte. Nya tider då nyårslöften är ett förlegat ord och handling. Hur många håller sitt löfte? Då är det ju ingen mening att börja det nya året med att avge löfte du ändå inte tänkt hålla. Skapar bara negativ energi och du blir håglös innan du ens börjat. Så alla mina kära läsare, dissa nyårslöfte.
Jag ska i stället tänka hur jag vill se tillbaka på 2010. Så nästa år i december så gör jag en utvärdering av min önskan. Utan krav eller tvång. Bara en önskan om hur jag vill förändra eller förbättra min livssituation. Hur vill jag att de ska se ut med jobbet, förhållande, boende, ekonomi, mat, godisätande, träning, avkoppling osv...
I natt när jag jobbar så ska jag skriva ner det som jag kommer på, sortera och skriver upp det som jag tycker vara värt att förändra. Om jag nu hinner så kommer jag under morgondagen lista upp vad jag kommit fram till, annars får ni vänta tills i övermorgon.

Idag så vaknade jag till en klarblå himmel, en sol som sken bländande. På med skor och mössa för att ta sig ut med Gozzi och Nikon. Jag kan bara säga att natten har också varit helt underbar. Stjärnklar himmel med en måne som lyste upp vårt snötäckta landskap.


Vattnet var spegelblankt idag då vi var ute på vår promenad


Är det någon som vet på vilken byggnad jag hittade denna lilla skapelse?

Ha en trevlig kväll!
Och för mig är det bara en jobbnatt kvar av fyra.
:-))
Utanför mitt fönster ser jag vita flingor som sakta försöker ta sig ner och täcka marken för att göra den vit och ren igen. Här inne i värmen sitter jag och njuter av ett glas Forralt bor eller glögg som det heter på svenska. Glögg är så jättegott, kan när som ta mig ett stärkande glas. Inte konstigt att jag gillar glögg med tanke på alla dessa kryddor med lindrande egenskaper. Kardemumma, främjar matsmältningen och fungera slemlösande. Pomerans, stimmulerar aptiten, fungerar lugnande vid tillfälliga matsmältningsbesvär. Nejlika, smärtstillande egenskaper och motverkar illamående. Ingefära, hjälper mot sjösjuka och åksjuka samt stimulerar blodcirkulationen i hjärtat. Kanel, stimulerar aptiten och matsmältningen, har vissa bakteriedödande verkan. (undrar om detta även gäller alkoholfri?) Muskos, fungerar avslappnade och är bra mot sömnlöshet, magsmärtor och aptitbrist. Konstigt nog så förknippar jag glöggen med julen och säkert många med mig. Men från början så var glögg mera ett kryddat vin som kanske inte slog igenom så bra förrän man började sälja drycken vid juletid med en tomteetikett på flaskan. Det sägs att glögen kom till av en tillfällighet för att dölja dåligt vin, man blandade helt enkelt ner lite kryddor och så var smaken mera behaglig. Gustav Vasa var så förtjust i glögg eller "klaret" som han kallde drycken så han hade en egen glöggblandare anställd. (Bra idè!) Russen och mandel har i de flesta fall flyttat ut ur flaskan och serveras istället som tillbehör.
Mmmmmmmmmmmm värmer mig med en slurk till.


I slutet på 1800-talet började glöggen förknippas med julen.

Oj, vad det snöar ute.Ska jobba inatt med så jag hoppas det inte slutar. Det är mysigt att jobba på natten då det snöar, när man kör upp mot skogen och vägen är vit och orörd. Träden är nyklädd med vita grenar. Lyser upp så vackert nu när månen nästan är fullmåne. Får skriva det tyst för det är nog inte många av mina kollegor som håller med.


Rosen kämpar för sin överlevnad som så många andra nu efter jul

Puss och kram

:-))

En liten skyddsängel gick genom ett mörkt rum
släckte sitt strålande ljussken och hängde upp sina vingar.
Gav en öm puss på din kind och satte sig bredvid dig.
Denna skyddsängel sitter bredvid dig dag och natt så ingen
skall göra dig illa eller att inget hemskt skall hända



:-))
Vilken underbar helg det har varit med god mat, filmtittande, fotboll, långpromenader, sovmorgon, skumtomtar, fruktsallad med glass och ledighet. Nu så är en natt av fyra avklarad. När jag kom hem tände jag ljus kokade te och satte mig ner och bara njöt. Nu väntar den goa sängen och John Blund.
Men var tog den fina vita snön vägen?
Så var det grått, dis och regn igen.

Får pigga upp sig med lite bilder från KM.








Här sitter hela härliga Triongänget grupp två.

:-))
Fotboll i morgon.
Hoppas du har möjlighet att komma för att heja på TRION.
Idrottshallen med början 12.30


Kortet är från stora DM

Håller tummarna!
:-))
Hela natten har det regnat, allt från dropp dropp dropp till plask plask plask. Vägarna har varit som såpade och vi har glidit fram och tillbaka på vägbanan. Men nu sitter jag här med gott te i värmen efter ett skumbad, kan bara beskrivas med ett ord.
UNDERBART!!!!!

Jag är mycket nöjd med början på denna dagen trotts regn och snöblask, jobbnätterna är över och jag är ledig, ledig, ledig i två hela nätter innan jag går på fyranätterspasset.
Idag ska jag bara vara, njuta av stunden och gå med hunden.
Till kvällen äta något gott och njuta av ett glas vin.

Så har tomten varit på besök, ibland är det svårt att veta vem som gömmer sig bakom luvan men jag tror att det var ganska lätt i år.


Eller hur?

Läste mitt årsastro för 2010.
Med stora bokstäver kunde man läsa "Plötsligt är det du som är i täten". ?
Det är min karriär & pengar det hela handlar om. Jag skulle få hjälp med att utmana min uthållighet och det goda resultatet av mitt initiativ var att det blir en ännu större sporre och plötsligt är det jag som är i täten. Då gäller det att hålla fanan högt.
Årets höjdpunkt skulle vara de heta sommarnätterna som jag skulle få uppleva.
Där ser man.....något att se fram emot.
Har ni hört om det ska bli en ovanligt varm sommar?

:-))


Uppesittarekväll hemma hos Glenn med god mat och paket, dan före doppardagen, innan jobbet kallade. Blev så trött efter maten att jag tyckte att 10 timmar innan sömn var vääääääääääääääääääääääääääääääldigt långt. Men natten gick och efter en god frukost så bar det av till sängen. Men jag drömde bara en massa så jag vaknade hela tiden, om vad jag drömde ska jag skriva om en annan gång. Det fick bli en runda med Gozzi och så hem för att vänta på att Emmie skulle komma och fika sedan lite Kalle Anka.  Emmie hade med paket och blommor. Så satt vi där och hade det så mysigt man kan ha på julafton utan hela stora familjen. Nu så dricker jag av julklapps teeet jag fick av Emmie och äter på en chokladmuffins. Snart är det jobb igen och det är ju så det är ibland när någon måste jobba. Jag är ju gärna ledig på julen och jobbar gärna nyår. Men i år fick det bli såhär.


Tomtens ren som väntade så snäll medan Tomten delade ut julklappar

Ha en trevlig kväll med nära och kära.

GOD JUL!
:-))
Började dagen med en otrevlig signal från mobilen 06.30. Det tog en stund innan jag fattade vad det var som hördes, men den envisa tutandet gjorde mig påmind om varför klockan ringde. Jag skulle hämta sonen som lämnat sin bil på opel och köra honom hem. Det gjorde jag ju gärna eftersom han är så snäll och hjälper mig med Gozzi när jag behöver hjälp. Sedan hem en sväng igen för att ta på mig lite mera kläder, jag skulle ju ner på fisktorget för att hjälpa Thomas med granarna. Vi har haft det trevligt idag trots vädret. Men jag kan säga att jag var inte dåligt blöt när jag kom hem vid sex-tiden ikväll. När jag hade fått upp lite värme körde jag till Maxi för att handla och det var då de ropade på mig. De goda kakorna som låg i en liten ask, Pecan Paj, från Maxis eget bageri. Jag är helt mållös så god var den. En idag och så spar vi en tills i morgon. Mums mums...


Äpple är ju me gott

Nu måste alla lova mig att köra försiktigt i trafiken. Jag vill att ni ska vara rädda om er för jag vet att det finns många som skulle bli mycket ledsna om det skulle hända er något.
LOVA!

Då var det bara en hel dag kvar sedan är det Julafton, med Kalle och &.
......men jag ska jobba, hur kul är det på en skala.....

Sov gott mina kära vänner

:-))




Massor av kläder och varma stövlar är vad som gäller. Gick ner till lillebror på fisktorget för att kolla läget. Jag blev kvar där och sålde lite granar. Så i morgon så finns jag på plats kl 08.30 om ni inte hunnit handla någon gran ännu. Sitter nu med filt, varma sockar och gott te. Försöker att få värme på vissa utstickande delar som just nu är lika kalla som is. Det blir dubbla täcken och mysdress inatt. Så förhoppningsvis är jag upptinad tills i morgon. Annars får jag sätta mig i torkskåpet :-)) . Nikon fick följa med ut idag och lufta sig lite.


Fiskaregumman i snöskrud


Gran försäljning.


Några nätter kallt till så kan man gå på isen

Kan ni fatta att vi kommer att få en vit jul i år. Så mysigt som det bara kan bli.

:-))
Kan ni fatta hur mycket snö det har kommit, dag som natt har det snöat, massor av snö. Bilar kör fast, några kör sakta, andra gasar och sladdar runt på våra vägar, några kör i diket, andra väljer att stanna hemma. Det har jag gjort, valt att stanna hemma, skulle varit på möte nu men jag valde att bli en mindre i trafiken. Ska ju till jobbet senare men då har säkert vägarna hunnit bli skrapade. Världen bästa Jimmie ringe till mig idag efter jag slutat jobba och sa att han kommer ta hand om Gozzi idag så att jag slapp köra fram och tillbaka nu när det snöade så mycket. Tack snälla goa Jimmie. Lovar gottgöra dig på något sätt. Sitter nu och väntar på att det ska komma lite mat ner i magen. Vi får se vad det blir. Den lilla ljusa stund som blev mellan vaken och mörkt hade jag hoppats på att Nikon skulle få jobba lite. Men jag hann tänka, göra några beställningar på knappar, och så var den ljusa dagen borta. Letade efter en snökaosbild som skulle kunna passa en en dag som denna och se vad jag hittade.


Något snöig kan man säga

Nu ska jag linda in mig i mysfilten och läsa lite i boken jag lånade av Sara, sedan ska jag nog träffa John Blund en stund innan jobbet.

Puss och kram
:-))
Då var det dax att jobba igen, för nu är det slut på ledigheten. Massor av snö har det kommit och det är så kul för alla barnen och även de stora som har förstått det här med pulkans tjusning. Idag har jag varit ute nästan hela dagen och jag hade så mycket kläder på mig, så fruset har jag inte. Massor av granar har vi sålt och frisk luft har vi fått. Det är så fint ute med snö och alla ljus. Det kommer att bli en härlig natt på jobbet med snöklädda granar vid landsbygsvägarna.


En kul bild tycker jag

Ha det så mysigt i tv-soffan och njut av ledigheten

:-))
Idag kan du köpa julgran av mig på fisktorget, för jag ska hjälpa min lillebror att sälja.
Så på med mycket kläder och varmt på fötterna så syns vi om en stund.


Min lillebror (till vänster)

:-))
Rimmat på gökur, spimatta, mössa och hatt
spelarfruarna klurade där de satt.
Skratten de klinga medan orden flöda
men vi fick även i oss lite föda.
Glögg med russin och nötter, frukt och pepparkaka
alla lät sig väl smaka.
Att jag ska kunna lägga mig nu för att sova
kan jag inte lova.
För orden de hoppar, sliter och drar
det här kommer att ta många dar.
Tänka i rim till varje ord
sol, måne, himmel och jord.
Nej, nu måste jag sluta
för annars kan jag inte......



Saras gottebord


...och de fina juleljusen

Tack alla härliga tjejer
ni kunde rimma på de mest lustiga grejer.

:-))
Att alla barn bråkar det vet man ju, men när syskon bråkar tycker man som föräldrar att det är extra jobbigt. För syskon ska hålla ihop och inte bråka. Men man ska nog inte vara så rädd för syskonbråk för det är nämnligen ett bra sätt för barn att lära sig lösa konflikter. Frågan är bara hur mycket man ska lägga sig och hur mycket bråk som är normalt. Ett bra sätt när det är små barn är att avleda, men lägg dig inte i för fort. För om de kan lösa konflikten själva så har de lärt sig en del av det som vi människor ska handskas med i det dagliga livet som vuxna. Konflikter på jobbet, hemma, barnen, släkten, ja ni vet själva. Men det är när barnen börjar att ge sig på varandra som man måste gripa in, inte för att peka ut en skyldig utan för att få var och en att berätta vad bråket handlade om. Kan man sedan få barnen till att själva berätta hur de ska lösa konflikten så har man kommit en bra bit påväg. För många gånger är en 6-7 åring bättre på att släppa en konflikt än vad vi vuxna är. Det är inte fel att bli arg och visa känslor, men man får inte slå på varandra.


Tomten kommer till alla snälla barn, får många höra i dessa tider en vecka innan jul


kära föräldrar
fortsätt att
kämpa på
:-))
Hur kul kan det vara, fick ett litet ryggskott. Har just försökt med ett hett bad och några alvedon. Blev lite bättre. Så nu ska jag prova motion som ska vara jättebra. Det är ju halt ute me, och jag kan tänka mig att det ser kul ut när jag är ute med Gozzi. Ska nog gå och häng mig i trappen, vad hemskt det lät. Jag ska hänga mig i armarna för att räta ut ryggen, ja ni vet. Kan ju hjälp, vad vet jag. Just nu tar jag till alla knep. Hjälper inte detta så får jag prova att vila. Kan ju vara så att det är det som kommer att hjälpa bäst.
Hoppas nu inte det är latmasken som slagit sig till ro i min rygg.
Hu, hemska tanke.



Glädjen börjar i hjärtat och arbetar sig utåt.

:-))
Det förflutna är för alltid förlorat
för dig, och framtiden är ännu inte
din. Nuet är det enda tid du äger.
Använd den väl.



:-))
Jag har varit på halkbana i Olofström och kört volva med och utan GPS idag. Jag har försökt att veja för både fotgängare, älgar, traktorer på halt och moddigt underlag. Mycket trevligt har det varit och naturligtvis lärorikt. Vi har även fått en mycket bra föreläsning om hur hastigheten påverkar skadorna på våra liv. I en tid som denna med hastighetssänkning på våra vägar så var det bra med lite fakta. Skillnaden mellan 30-40-50-60 km/tim var väldigt stor när man ska bromsa för en fotgängare eller veja för en älg. Trafiken skördar många liv varje år, den skadar också otroligt många människoliv. Det händer inte mig klyschan är gammal och förlegad. Man vet aldrig när, var eller hur. Med vajerräcken eller mötesfria vägar har vi en minskning av dödsolyckor med 50-70%. Vet ni att Jämjös fartkamera plockar mest fartsyndare i hela Sverige. Vägen mellan Lyckeby och Torsås har det varit en intensiv hastighetsmätning i omgångar den senaste tiden, där är 70-skyltat. De som körde fortast höll 140-145 km/tim. De vet nog inte hur många främst då människor men även älgar, rådjur, vildsvin och annat som springer på vägarna.  Många av de som blev tagna är nog både fattiga och körkortslösa nu till jul.  Men vad är ett förlorat körkort i förhållande till ett förlorat liv.
Om vi sänker hastigheten 10 km/tim rör det sig om 5-10 minuters tidsförlust om dagen eller så kan man ju även tänka livsvinst.
150-200 människor slipper dö i trafiken varje år.
Tusentals människor slipper bli trafikskade varje år.
Varje vårddygn kostar 13.000:-
Varje människolivs prislapp är 17.6 miljoner kronor

Nu så är diskussionen igång för fullt om vilken hastighet vi ska ha i stadsrummet.
Nu är det 50km/tim.
Vad tycker du?
30 eller 40 km/tim?


Smala gator och hinder bromsar naturligt upp trafiken i stadsmiljön

:-))
Sova, äta, långpromenad och lite bilder. Fick ett samtal från en av spelarfruarna att sydöstran hört av sig och ville ha lite spelarbilder på triongrabbsen och det ställer man ju gärna upp på. Så hem från hundpromenad och rota i arkivet. Oj vad det tar tid man blir ju sittande där hur länge som och njuter av farten, minspel, glädjen, ibland gamnackar och vinnarskallen. Så den 18/12 kan man kolla i Sydöstran efter mina bilder på väldens bästa lag.

Så lite bilder från en stad i ljus




Solen har visat sig idag så nu finns det hopp igen

Nu ska jag på lite infomöte och sedan blir det långpromenad och efter det Ullaredskoll på tv.
Men i morgon blir det en sväng till Olofström för lite halkkörning.

Precis som rosen, var livet
ämnat att ha sina taggar.

:-))
Härlig skogspromenad idag med Annelie, Gozzi, W och lilla N. Men säg den njutning som vara för evigt, jobbet kallar med det är ju bara en natt så det kan ju gå. Lite stressigt blev det nu, så ni får njuta av lite bilder istället.


Efter fikat måste man blåsa ut ljusen


Massor av spring i de små benen



Ibland blir det inte som man tänkt sig

Ha en trevlig kväll och njuta av de sista timmarna på denna veckan. Men bara lugn det kommer nya i morgon, fulla av energi.

Puss och kram

:-))
Annelie och jag har kämpat på med tapetseringen idag. Vi blev klara just till programmet vi skulle se kl åtta. Jag har hunnit att måla W;s lilla hall me tre gånger, bra med snabbtorkande färg. Annelie tycker det är skönt när vi kommit så här långt, nu är det bara resten kvar. Måla, sätta upp fönsterfoder. tak och golvlister och så en bra lösning på garderobsproblemet. Men vi får slå våra kloka huvud ihop och hoppas på bra resultat.


Var är min napp?
Med tanke på att W inte sovit middag så är vi förvånade över att vi hunnit så mycket som vi gjort. W vägra sova för vi hittade inte hans napp, den enda nappen som fanns kvar efter utränsningen av trasiga nappar. Så för att han inte skulle somna innan sju så satte vi igång och leta efter nappen. När vi ändå vände upp och ner på hela huset så passade vi på att städa.


W fixade soffan


Som belöning blev det jordgubbar

Nu är det läggdax även för de stora i Annelie huset.

VAD VI ÄR BRA!
Sov gott!

:-))
Att sätta på tv:n hemma hos W är inte det lättaste. Först ska man leta efter en liten knapp under tv till vänster, sedan trycka på tredje knappen på höger kortsida. Sedan tar man batterierna från en kontroll och sätter dem i en annan kontroll och trycker på en av knapparna, sedan tar man ut batterirna igen och sätter in i ytterligare en kontroll och trycker på en liten knapp. Ut med batterierna igen och så tillbaks i den kontroll jag hade som nummer två. Så var det klart, Annelie skrattade så att tårarna rann. När ja sedan påpekade min kommande julklapp, skrattade Annelie ännu mera och sa "vi har massor av batterier". Jaha.....okej......

Så har vi tagit lite kort på W och N som Annelie ska skicka in till tidningen.




(Vi mutade med sipps)

Nu ska jag gå en liten kissrunda med Gozzi sedan blir det Idol, gottigotti och halsdukstickning.

HEJA ERIK



;-))
Idag när Emmie var här så gjorde hon sin mamma så lycklig, inte bara med sin närvaro utan hon berättade att snart var det den mörka tiden över. Det blir jusare igen, tänk, några minuter ljusare varje dag. Kan man bli annat än lycklig. Att titta ut är som att kolla på en gammal svartvit film. Min kropp kräver ljus, sol och Nikonväder.
I morgon är det final i Idol och jag hejar på ERIK, han ska få min röst i alla fall.
Inte nog med detta, jag ska åka till Annelie för att gosa, kolla final, äta sipps (W:s önskan) och dricka gott te.
Men först är det möte, har packat så det är bara till att se till så man kommer ur sängen.
Vem vill du ska vinna?



JAG VILL HA SNÖ

Det lönar sig att lyssna på andra.
Alla vet åtminstone en sak som du inte vet.

:-))


När jag satt i bilen hem från R-måla igår så lyssnade jag på P3, lysnar alltid på P3 när jag kör långt. Men till saken, då samtalde de om roliga händelser och man kunde ringa in om man hade något kul att dela med sig av. Då tänkte jag på vad jag hade velat dela med mig av om jag hade ringt. Jag tänkte och tänkte och.....så dök en händelse upp och en till och så satt jag och skrattade för mig själv åt händelser som ploppade upp, den ena efter den andra. Barnen har bidragit till många roliga och skrattiga situationen. Jag skulle kunna skriva natten lång om skrattberättelser men för att ni inte ska få nattensömnen raserad så får ni tänka ut något kul som ni själva har varit med om.


Busungarna och glädjespridare

Efter en dag med möten och åter möten avslutar jag den med en god middag och tv-soffmys.

:-))
Hann inte hem innan mötet så jag fick låna kläder av Annelie eftersom jag inte kunde åka dit i träningsoverallsbyxor och spelarfrutröja med tillhörande Trionhalsduk. Känner mig väldigt bekväm i dessa plagg men men just detta mötet krävde lite andra kläder. W;s rum hann jag måla två gånger och så blev det en vända till byggmax för att inhandla mera material till resten av rummen. Det blir så fint och Annelie vill så gärna det ska bli klart så att de kan flytta in i sitt nya sovrum. Jag tog hem en massa färgprover så Annelie har lite att fundera över. Jag kan höra Annelie och Andreas nu när de ska enas om två av tolv färgprover. W;s rum blir i vitt och det bliv så ljust och fint, kul med lite färg på övriga möbler i stället. På fredag fortsätter vi med att tapetsera. W var för söt idag när Annelie väckte honom efter middagsvilan, så fort han öppnad sina ögon så frågade han efter momo. Gott betyg från sötnosen.



Julstjärna

I morgon är det möte igen, massa möten, hela fyra stycken. Så det blir inte mycket annat som hinns med, och så Gozzi promenader naturligtvis. Tur att man har semester. Men först så ska jag sova, mycket och länge.


Varje kung har varit ett hjäplöst litet barn,
varje ek en gång ett ekollon,
varje mäktigt hav en gång en rännil,
och varje imponerande byggnad en gång en ritning på ett papper.
Det viktiga är inte var du befinner dig idag,
utan vart du är på väg.

:-))
När vi hade ätit middag så hade Annelie och jag lite energi över så vi satte igång att tapetsera. N sov och W fick husera med sin pappa. De läste böcker och lekte med sopbilen som jag hade köpt till W. Jag hade rullat små bitar av toapapper som skulle föreställa små blöjor och dessa la han i sin soptunna tillhörande sopbilen. Mycket roligt när alla skulle lukta i soptunnan och säga bläääääääääääääääääääääää. Kiss och bajsåldern. Nej, då! Jag har naturligtvis även hunnit med att gosa med lilla N.


Lilla godingen redan två veckor


W är så söt mot sin lilla syster, pussar och kramar så försiktigt

Nu ska jag ta och sova lite och ladda för att måla i W;s nya rum i morgon, stora killen ska få eget rum.

Sov gott!

:-))
Jag är galen i glögg och lussekatter med russinklet. Förra året så provade jag den dissade glöggen Lucia Choklad, som enligt mig var mycket god. Konstigt nog så var den svår att få tag på med tanke på att den fick bara en glöggmugg av fem möjliga. Kan ju vara lättare i år då, kan man tro. Tänkte prova lite andra nya sorter i år som tex Dufvenkrooks Amore Hjortron och så en Skogsglögg också från Dufvenkrooks. Så för första gången ska jag även koka egen glögg, en spansk glögg som har en viss likhet med sangria, med då varm förstås. Oj vad det ska mumsas och sörplas och provas när spelarfruarna ska ha sitt julklappsrim. Jag håller på att väcka upp rimmarehjärncellen med att träna på de julklappar som jag själv tänker ge bort. Just nu känns det som om den aldrig mera kommer att vakna till liv. Kan ju vara så att det krävs lite (en liter) glögg för att få den till att återuppstå.
Gillar du glögg?


Sjusovareväder tycker W

Medan Annelie är på BVC fick jag i uppdrag att väcka sjusovaren, men han är så söt då han sover så jag passade på att fotografera lite istället.

:-))
Nu är det kvällen och denna söndag har fått sitt andra ljus tänt. Mitt liv som knalle är slut och nu ska jag snart sätta mig i bilen för att köra till Annelie och så hoppas jag att lilla N är vaken så att det blir lite bebbegos innan Eketorp.
Men först så ska pappsen få sig ett besök.


Tomtefar från markanden

Framgångstips från knallen:
Börja smått,
var konsekvent
,
ha tålamod,
ta det lungt,
och lär av dina misstag.

:-))
Kakor, kransar, knappar, kolor........ kommer jag att drömma om i natt. Mycket trevlig dag med fruarna på världens bästa marknad. Så några bilde från dagen, naturligtvis.


Nikon och jag tog våra rundor idag


Man tager det man haver


Lucia från friskolan galären


Här inne kunde man hitta www.spelarfruarna.blogg.se


Så kunde man köpa bondens glögg

Då var det natten igen och jag har tänkta att sova som en stock. I morgon var det marknad igen och där med ringer klockan tidigt.


Det som ser ut som slutet
på en väg är oftast bara
en kurva
Puss och kram

:-))


Roser till mig

Vill du känna dig rik så räkna de saker du
äger som inte kan köpas för pengar.


:-))
Nu så är man ledig till nästa söndag, då jobbar jag en natt sedan ledig till fredag. Det ska bli så skönt. Massor av roligt finns framför mig. Idag så ska de sista sättas på plats innan julmarknaden. I morgon och på söndag ska vi vi stå på julmarkande för att saluföra våran blogg i Trions förening samt sälja lite av varje. Vi består av två spelarfruar och så då jag, fotografen. På julmarkanden kommer vi att ha ett litet bord där vi kommer att sälja lite från vårt tomteverkstad. Kolor från spelarfruarnas gottepåse, kakor från spelarfruarnas kakburk, knappar och glasunderlägg från spelfruarnas pysselhörna och så dörrkransar från spelarfruarnas trädgåtdsavdelning. Vi är så mångsidiga i vår lilla grupp och trevligt har vi när vi planera och joxar.


Våra tröjor som vi kommer att ha på oss så att alla kan hitta till vårt gottebord


Vi kommer att sälja fina kransar


Just nu ser det ut så här på mitt köksbord

Så medan ni väntar på att det ska bli lördag och ni får träffa oss, kan ni ju gå in på
www.spelarfruarna.blogg.se

Nu ska jag sova en stund innan det blir kakbak och kransfix

Vem tror du åker ut ur kvällens idol?

Villkorslös kärlek är den stösta gåva
någon kan ge bort eller ta emot.

:-))
...passar mig perfekt att äta så mycket så att jag inte behöver äta på ett par dagar. Då hinner man ju massor med annat, (kollade just ut, SOOOOOOOOOOOOOOLEN SKINER) eftersom det tar sådan tid att fixa mat. Idag har jag hunnit en långrunda med Gozzi, fixat till julmarknaden, diskat, beställt färgpatroner och planerat lite inför helgen. Nu ska jag snart träffa Emmie och sedan lämna Gozzi hos snälla Jimmie innan jag drar på jobbmöte och så är det jobb igen. Men vet ni vad............... sedan jobbar jag bara en natt på hela otoliga 14 dagar (nätter). Leeeeeeedig, leeeeeeeeeeedig lalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Då blir det barnbarns goz och möte och mycket mycket annat kul, trevligt, mysigt och alldelse underbara händelser.


Så här ser jag ur idag

Vänlighet är det frö ur vilket vänskapen växer,
och där vänskapens planta växer slår snart kärlekens ros ut i blom.

Hörs i morgon och tills dess,
Puss och kram på er.

:-))
Nu är jag mätt, jättemätt eller rättare sagt ... utan att skriva det. Jag har varit på julbord och då är det ju alltid så att ögat vill mera än magen tål. Man äter och äter och äter och så äter man lite till trots att man är mätt eller jättemätt. Innan jag åkte på julbord så var jag på möte och då fick jag glögg och det är gott. Glögg och mandel, mums mums. Tänk så mycket mums mums man stoppar i sig i dessa tider. Hur ska detta gå? Det blir till att fasta efter jul.



Nu ska jag försöka resa mig upp från soffan för att koka lite te och blanda upp, sillen, julkorven, prinskorven, köttbullarna, osten, skinkan, omeletten, revbenen, kroppkakorna, julegröten, frukten, godiset och julmusten med.

Puss och kram

:-))
Finns det något bättre sätt att avsluta tre nätter på jobbet som en tur till Ullared. När jag gick av idag kl sju satte jag mig i min kompis bil för att åka till Gekås. Jag skulle handla lite julklappar och något piffigt till lilla N som Annelie beställt, massor av röda och rosa plagg blev det. Det var så mycket folk så jag förflyttade mig i snigelfart till mamma kråksången och en slank hon dit och en slank hon hit......och sedan blev hon påkörd av en kundvagn. Jag har nog blivit påkörd på alla håll idag. Men vet ni vad det konstiga är? Jo, de som har kört på mig har alla varit över 65 år. Vad säger då detta? Att de har svårt att avgöra AVSTÅNDET MELLAN MINA HÄLAR OCH DERAS KUNDVAGN. Nej, det tror jag knappast. De är bara så jävla .....tappade ordet. Nu menar  jag inte alla som är över 65, utan de som brummar på utan att förstå att det fanns hur många hundra människor till som skulle ta sig fram på en begränsad yta. Inte nog med detta de stannar mitt i allt och pratar med sin vännina som just råkade komma förbi och som hade hittat plastpåsarna hon sett att alla skulle köpa från gekås realityserien. Men annars har det varit trevligt och trångt. Jag har inte sett till Morgan, han var nog ledig efter sin vilda fyllefest på en båt i helgen. Eller sitter han och ringer runt till alla som han hade fått telefonnummer av. Kör hårt Morgan. VD;n Boris höll sig också undan, undrar om han me var med på båten..... Men Ghassan, han var där i sin nya frisyr och vinkade glatt liksom jultomten till alla som gick förbi. Söte göte va det händer mycket kuliga saker på Gekås.
Nu har jag pyntat med mitt nya pynt och det ser väldigt trevligt ut. Härligt med alla dessa ljus och annat bling bling. Jag har handlat en jätte snygg jacka till mig idag för en ringa summa av 125 kr, en tunika för 150 kr och ett par knästrumpor för 10 kr. Gozzi har fått en ny dyna att ligga på och lite julklappar har det naturligtvis också blivit. Jag har köpt en elvisp till Dennis, pedalhink till Annelie, flytväst till Jimmie och en mockaväska med fransar till Emmie.
Hahahahaaaaaaaaaa skojar bara...................


När första ljuset brinner........

Oj, va klockan är mycket, det är nog lika bra jag går och lägger mig.
Annars blir det gnäll utan att nämna några namn.

Sov Gott!

:-))