Idag är ingen vanlig dag .....
.... för idag fyller mormors älskade busunge 10 år.
 
 
 
❤️
Här är mina fynd. 
 
 
Trappallen ville försäljaren har 350 kr för, jag fick ner den till 250 kr. Den blir perfekt att ha som extra pall i stugan.
 
 
Dessa båda klädhängarna blev jag mycket nöjd över, 80 kr bjöd jag och de fick följa med hem. Helt ärligt hade jag köpt de för 100 om han inte gått med på mitt bud. De blir perfekta i stugan då jag inte har så mycket plats för några större grejer att hänga av sig på. 
 
 
Skålarna prutade han på själv 😁, 10 kr för båda, kunde jag ju inte låta bli att köpa.
 
 
Två dockor till småtjejerna, 40 kr. Bra att ha i leklådan.
 
Köpte även tre små vaser som jag inte tog något foto på, men de ska jag fixa.
 
Nöjd och glad!
Semester en vecka till ☀️👍
Har man inget för sig en helg som denna så kan ju hjulen få rulla till Eskilstuna på veteranmarknad. Här kan det fyndas, tittas på gamla bilar och se flyguppvisning som får det att killas i magen trotts att man står med båda fötterna på jorden. Nu ska det bara ätas lite sedan ska jag ta mig bort till marknaden för att pruta. Hur jag lyckas med detta kommer ni att får se i mitt nästa inlägg. Jag har nämnligen kollat in tre olika objekt som fångat mitt intresse. 
 
 
 
 
Solen skiner från en klarblå himmel!
 
😁
Nästa projekt i lilla stugan påbörjad. En fin gammal spis ska få pryda denna delen av köket. Det ska bara putsas och muras innan den kan inta sin plats. Det ska bli så mysigt. Jag har ju kunnat elda innan men mysfaktorn med en vedspis är ju det bästa enligt mig. 
 
 
På återseende!
 
🤗
För första gången på hela sommaren stämde min väderapp, kl 13.00 skulle det börja regna och åska. Nästan på minuten så öppnade himlen sig och det vräkte ner så mycket regn att det inte gick att se ut. Åskan mullrade på och blixtrarna avlöste varandra. Som tur var kunde både EddieUnik och jag beskåda ovädret från insidan av huset och det var riktigt behagligt. Efter regn kommer det nästan alltid solsken.
 
 
☀️
Grattis mina ❤️ älskade grabbar på eran födelsedag!
 
 
 
 
 
Passa på att vila upp er
för snart kommer jag 😂😁😘! 
En helg med massor av avkoppling och mys med de bästa. Den här helgen har verkligen varit energiberikande. Ikväll fick det bli en sväng till stugan, ska bara fixa lite för i morgon bär det hemåt igen. Valpkusen för lille killlen vill jag (vi) inte missa. Vilken tur att jag blev med hund igen, det är verkligen något som jag saknat de två åren som gått sedan min älskade Gozzi gick bort. Det satt lång inne det där med att skaffa hund, men vilken tur att jag bestämde mig. Tänk att han redan hunnit med att bli 5 månader, känns som om jag haft honom mycket längre. 
 
 
Nu är det dags att sova en stund!
Natti natti!
 
.....underbart.....fantastiskt......... och super gott med semster!
 
 
 
💖
I helgen samlade jag mina nära och kära i stugan för att rensa upp i trädgården från alla träd och häckar som höll på att ta över hela tomten. 10 megalass med ris och grenar till återvinningsstationen, så kunde vi senare på kvällen pusta ut med grillat och några kalla öl. Jag gick runta flera varv på söndagsmorgonen när jag var uppe vid 7 för att rasta hunden. Kunde liksom inte sluta njuta av att allt ris var borta och att jag äntligen tack vare alla flirta händer som hjälpt till återfått min tomt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tusen tack!
 Två timmar kvar sedan lämnar jag min arbetsplats för att ha en välbehövlig semester efter att ha jobbbat väldigt intensivt hela sommaren. Ska bli underbart att få börja semestern med att få åka till Öland för att umgås med delar av min fantastiska familj. Inte för att vi ska lata oss utan alla ska få vara delaktiga i helgens göromål, både liten som stor. Vi ska röja undan träd och buskar som håller på att ta över min tomt. Praktiskt och bra att hjälpas åt, desto mera ledighet får jag på min semester.
 
 
Ska bara vila ett par timmar först!
 
😁
Det sägs att svenskarna är bäst eller värst på att prata väder. Kommer man inte på något annat att säga så kan man ju alltid prata väder och så är snacket igång. Sommarens väder har inte varit lätt att spå, det har nästan varit helgardering som gällt för de flesta som försöker sig på det. Jag har en väderapp som jag brukar kika lite på, men det hänt mer än en gång att den visar regn när solen skiner och tvärt om. För att det ska bli något så när rätt så får de nog ta vädret i efterhand "igår var det sol med inslag av moln på södra Öland 😂". Hur som, jag ska vara helt ärlig att det där vädret styr inte mig så mycket. Klart jag gillar sol och värme men jag har varken tid eller lust att lägga energi på vädret som jag inte kan påverka ett endaste dugg. Här kommer sommaren bekänning, har inte hängt undan min vinterjacka ännu.
 
 
 
Vad blir det för väder i morgon?
 
😂
Min lediga natt blev en jobbnatt då jobbarkompisen som var inbokad blev sjuk. Det är ju snart semester så det är bara till att köra på. Har jobbat hela sommaren men konstigt nog så känns det inte så nu när jag börjar närma mig semestern. Hur som så ska det bli skönt att vara ledig och njuta av den kommande värmen som jag pratat så mycket om.. EddieUnik ska få bada och simma som han älskar. Svampskogen ska få besök och förhoppningsvis har lingonen mognat. Har även en härlig tur i husbil att se fram emot. Ska bli sååååå mysigt. 
 
 
 
 
 
Ny vecka nya möjligheter!
 
☀️
Högby fyr byggdes först till den stora hantverk-och industriutställningen 1897 i Stockholm. Plockades ner och flyttades sedan efter utställningen till Öland. Huskroppens nedre plan är täckt med huggen granit från Blå Jungfrun och för övrigt av huggen kalksten. Fyr och fyrvaktarbostad med tillhörande strand såldes 2016 och köparen betalade en nätt summa på  61 111kr/m2, den totala köpesumman hamnade på 8 800 000 kr. Tänk att äga en egen fyr. 
 
 
 
Vackra Öland ❤️
När jag var på Öland för några dagar sedan så fick äntligen Högbys fyr ett besök. En fantastik plats på Ölands östra sida några kilometer från Löttorp. Fyren är 23 meter hög och öppnades 1898, 1967 så automatiserades den. Fyren med tillhörande fastighet är såld till en privatperson 2016. Den skulle man haft.
 
 
 
Öland i mitt hjärta ❤️
Så idag lutar jag mig tillbaka
och lyssnar
även att jag inte gillar det jag hör och ser.
 
 
Min energirika smoothie på svartavinbär, F1, björnbär och havredryck
ger mig extra kraft och energi.
☀️
Det där sista skrapet är såååååå tungt, färgen är lika kletig som tuggummi. Försöker att tänka på hur fint det kommer att bli när det är klart. Bara resten kvar. Med hjälp av lite bra musik så går det bättre.
 
 
 
 
Jobbnatt ett av tre avklarad!
Sedan blir det mera skrapande.
 
😄
Blåbärsskogen fick besök av flinka fingrar. Nu ligger de små bären i frysen och väntar på att få gosa ner sig i min gröt. 
 
 
 
 
 
Eller så blir det bara blåbärspaj ❤️