Kub i skog!

2kommentarer

Den Danske konstnären Sam Jedigs köpte sig ett fritidshus i skogen norr om Karlskrona för några år sedan. Vet inte om det var av rastlöshet som han påbörjade sitt projekt med att hänga/stapla kuber i träd och intilliggande mark.  Projektet kallas "Stalke out of space cube" och om jag inte missminner mig så pratade min lillebror om de här kuberna för två år sedan. Inte utan att jag varit lite nyfiken på hur det såg ut med alla dessa kuber, så i måndags tog lillebror och jag en långpromenad med hundarna samtidigt som jag fick stilla min nyfikenhet.  Kul grej som Sam själv säkert känner sig nöjd med. Jag hörde att till sommaren är det tänkt att det ska ordnas en vernissage i skogen bland kuber i alla storlekar och färger. Enligt Sam själv är han väldigt fascinerad av kuber och deras enkelhet. Jag tror honom, med tanke på det engagemanget som han lägger ner på sitt projekt. Kikar man noga kan man se att det finns flera kuber längre in i skogen. Eddie blev väldigt nyfik och som den hanhundar är så försökte han märka upp sitt revir i kublandskapet, men med det där blev det inget av. 

(null)

(null)

(null)

Sötaste vovvarna sprang glatt omkring.

(null)

Trevlig tripp i skogen!


2 kommentarer

Pernilla

09 Jan 2020 12:12

Lite kul faktiskt! Överraskande att hitta dem i skogen att att de är transparenta.
Skulle det varit på Gotland, hade det blivit massor av skriverier och han skulle säkert fått ansöka om bygglov. Här får man i te göra något utan att någon ska reta upp sig och anmäla.
/P

Ibod11 - Ingrid

09 Jan 2020 13:48

Vilken idé och vad kul att gå runt och upptäcka dessa kuber lite överallt :D Jag kan inte påstå att jag tycker att de är vackra men allt behöver inte vara vackert för att vara värt att se. I något sammanhang har jag hört statistik att de flesta av oss föredrar runda föremål och jag tror att det har något med modersmjölk ur runda bröst och jag har för mig att det även är länkat till något sexuellt. Det var i alla fall något som sa en del om ens personlighet och kanske är det vanligt att konstnärer har en annan syn på vilka former som är vackra :D Jag tror faktiskt att det var på en utbildningsdag under min tid som bankanställd som det här kom fram :D
Kram

Kommentera

Publiceras ej