Hurra det regnar!

4kommentarer

Andra omgången av gödning är på plats, med hjälp av regnet är nu processen igång. Gräsmattan behöver lite stöttning nu på våren för att orka ta tag i sitt liv. Jag får väl bekänna färg sedan när den behöver klippas flera gånger i veckan. 
Även om det regnar och blåser behöver både två och fyrbenta rastas. Igår trotsade vi vädret och gav oss av på äventyr, lager på lager för min del, det är inget Eddie behöver fundera över som alltid är påpälsad. Vi tog bilen till Jordhamn som ligger någon mil norr om stugan. 

(null)

Detta är en plats som jag ofta besöker oavsett årstid. Jag älskar att strosa runt på stenhällarna för att njuta av havsutsikten, helt magiskt. Öland är ju inte bara ett sommarparadis för mig, jag njuter av Öland som det paradis det är året om. Trotts att det mesta består av sten så växer det bland annat backsippor i det tunna lager med jord som täcker marken. Idag hängde sipporna med sina huvuden i regnrusket. 

(null)

När vi vandrat en stund så kom vi till Gillberga raukar som ligger norr om Jordhamn. 

(null)

Eddie brukar tycka det är kul att springa runt raukarna för att nosa kaninspår, men det är inte lika lätt att dra iväg på sådana äventyr när matte håller i kopplet. Vi får tänka på fåglarna så att inte de blir skrämda. 

(null)

Nu ska det städas och regnkläderna torkas efter morgonen långpromenad innan vi bestämmer oss för dagen utflyktsmål.

4 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

05 May 2021 21:07

Öland har så väldigt mycket fint att erbjuda. Jag gillar natur som är lite karg och där passar både mitt "hemma" och din ö in. Men det är fint i skogarna och på sandstränderna också. Det måste vara skönt att kunna få vara ensamma, du och Eddie, och slippa alla turister så jag förstår mycket väl att du gillar alla årstider på ön. Backsippor är så fina. Senast jag såg några var utanför Mjölby och jag tror inte att de växer här. Lite synd om dem nu men de vänder sig snart upp mot solen igen :D
Kram

Gittan

05 May 2021 22:29

Så fint det är på Öland och det är härligt med regn ibland. Här har det regnat lite också.
Vår gräsmatta på ön blir illa behandlad av canadagässen det drar upp gräset med rötter och allt. Vi ska försöka flytta dit så fort som möjligt men det är lite kallt än. Fina bilder.
Kram

Anki

06 May 2021 07:52

Öland är verkligen fint! Vi har varit där många gånger - med husvagn på tidigt 70-tal, hyrt stugor under 70 och 80-tal ... husbil både vår, sommar och höst 2010-2017
Underbara bilder!
Regnet var och är välkommet!
Kram

Micke

06 May 2021 11:59

Fina vyer där, bra fotat.
Förstår att Eddie tycker det är fint att springa runt där men med koppel blir det ju lite svårare ;)

Nån gång ska vi väl besöka Öland, fint där ju.

Ha en jättefin dag.

Kommentera

Publiceras ej