Välkommen kära Rödstjärt!

5kommentarer

När jag satt och käkade frukost idag så såg jag  att mina gäster jobbade flitigt med att iordningställa sitt boende inför kommande familjebildning. Jag tog min kamera och satte mig ute på en av trädgårdsstolar i väntan på att rödstjärtarna skulle dyka upp igen. Tog en stund innan de vande sig vid att jag satt där så de kunde fortsätta med sitt bäddande av boet. 

(null)

Förhoppningsvis så kommer det snart finnas små vidöppna munnar att skåda i fågelholken väntan på mat. Tills detta händer så får jag väl fortsätta med mitt.

(null)

Så var det visst söndag igen!


5 kommentarer

Anki

16 May 2021 07:17

Ett riktigt fint vårtecken ... kul att du har rödstjärten hos dig. Vi hade den i en holk där vi bodde för trettio år sen, men sen dess har jag inte sett någon!
Ha en fin söndag!
Kram

S

16 May 2021 12:39

Rödstjärtar är så söta! Så trevligt att få dem som sommargäster. Häromkring kan man få se svart rödstjärt, vilken som det låter är mer svart i kroppen. Jag fick veta på wikipedia att de från början häckat i bergen, men lärt sig bo på människors hamnar, industrier och byggområden. Smart. Hoppas dina små sommargäster kommer att trivas.

Ha en fin dag. Kram!

Micke

16 May 2021 17:45

Så mysigt att se fåglar bygga sina bon tycker jag, har ju iofs alltid gillat att se andra människor arbeta, men fåglar är ju en annan grej ;)
Ser fram emot fler rapporter om det på din blogg.

Ha det fint nu.

Ibod11 - Ingrid

16 May 2021 18:50

Vilka superfina bilder på rödstjärtarna och vad roligt att de vill bo granne med dig :D Jag tror inte att jag har sett något rödstjärt men oj, vilka fina fåglar de är. Nu måste jag googla och höra hur de låter också.
Kram

Erika

21 May 2021 06:39

Vilken superbild, den nedersta! Fåglarna går verkligen bananas just nu. Sjunger så det står härliga till.

Kommentera

Publiceras ej