Fågelskådare!

5kommentarer

Innan Eddie och jag körde hem från ön så tog vi oss en sväng till Hörninge Mosse. Ett naturområde som vi ofta återvänder till för att titta på orkidéer och lyssna på fågelsång. Mossen är en av Ölands största våtmarker och här finns en blandning av olika slags naturtyper allt från öppet vatten till torra betesmarker. Eddie är inte lika intresserad av blommor som jag är, däremot är han väldigt förtjust i fågeltornet. 

(null)

Där kan han sitta och spana hur länge som medan jag strosar runt och letar orkidéer. Den kalla våren har gjort att orkidéerna inte velat bjuda på sig själva ännu mer än Sankt Pers nycklar som det fanns massor av. 

(null)

Ett hav av gullvivor fanns att skåda denna mulna dag. En vacker hubbe med vivor fick bli mitt fotoobjekt.

(null)

Medan Eddie fortaste att spana på vad han nu sparade på så tog jag mig bort till våtmarken, speglingen i vattnet var så vacker denna gråmulna dag. 

(null)

Ny vecka, nya tag!

5 kommentarer

S

17 May 2021 15:38

Tjusig bild med speglingen i vattnet. Och gullvivor, så fint! Eddie ser ut att passa alldeles utmärkt i spaningstornet, en kung över markerna. :)

Ny vecka ja, hoppas din blir bra.
Kram!

Ibod11 - Ingrid

17 May 2021 19:03

Vilket vackert område och vilka fina foton. Vilken speciell hund du har som hellre sitter still i ett torn och spanar på allt runt omkring än följer med dig och tar in alla lukter som måste finnas. Men han är så fin där han sitter och utstrålar lugn :D
Jag har mailat dig men jag har en mailadress sparad och en annan adress som följer med dina kommentarer så jag vet inte om du får det. Men du kan kanske kolla dina olika adresser.
Kram

Micke

17 May 2021 20:02

Fint att Eddie hittade sin plats där, man kan ju inte gilla samma jämt. ;)

Vackert där du befann dig, fint fotat.
Ha nu en fin kväll.

Gittan

18 May 2021 20:29

Så mysigt ni har, var och en gör det som den är bra på. Eddie är bra på att spana in och du är väldigt bra fotograf. Vilka fina bilder. Ha en skön kväll. Kram.

Gittan

18 May 2021 20:29

Så mysigt ni har, var och en gör det som den är bra på. Eddie är bra på att spana in och du är väldigt bra fotograf. Vilka fina bilder. Ha en skön kväll. Kram.

Kommentera

Publiceras ej