Jag trodde den goa sommarvärmen var över nu, men extra glad blev jag när solen sken från en klarblå himmel när jag vaknade efter nattens jobb. På med linne och shorts, teet smakade extra gott i solen. Blommorna som jag köpte i går av en hemodlare förstärkte sommarkänslan ytterligare. 

(null)

🤩

Efter vår tripp på Fårön startade vi upp bobilen för fortsatt färd mot Bläse som låg endast 19 km bort. Det var bara en tillfällighet att vi hittade denna Ställplatsen. Vi blev verkligen inte besvikna då vi kom dit. Vi insåg ganska snabbt att kvällen skulle bli vacker med solnedgång och ljumma vindar. 

(null)

Detta stället hade verkligen allt. Vackra välbevarade byggnader, fantastisk kuststräcka och mycket att se. 

(null)

Museumet var tyvärr inte öppet, stentåget som tar besökare till stenbrottet hade kört färdigt för året. Men det gick att gå dit ifall vi hade velat. Den promenaden spar vi till nästa gång. 

(null)

Vi valde att gå upp på den höga kullen intill ställplatsen för att ta del av den vackra utsikten. 

(null)

(null)

Tittar man noga så ser man att tidigare besökare skrivit med stenar på marken som var lätt att se uppifrån. De vita stenarna lös nästan som små lampor. 

(null)



Sent i onsdagskväll tog vi färjan över till Gotland. Det blev verkligen ett snabbt beslut efter att vi inte kom iväg på vår tänkta tripp uppåt i Sverige. Det finns verkligen inget att klaga på, vi fick fantastiska dygn på ön. På torsdag gjorde vi Visby. Jag blir alltid lika imponerad över de gamla ruinerna som bevarats mitt inne i stan. Vädret var fantastiskt. Enligt en butiksägare så var det den varmaste dagen i år. Inte illa för att vara i september. Ett valv att strosa ut ur mitt i ringmuren runt Visby. 

(null)

(null)

(null)

(null)

På torsdagkvällen fortsatte vi mot Fårösund för att vara redo att ta cyklarna över till Fårön med bilfärjan på fredagen. 

(null)

Vi hade laddat kylväskan för att klara oss en dag trampande och ibland även gående där det inte gick att cykla. Fem otroligt vackra mil blev det sammanlagt på Fårön innan vi styrde tillbaka till vägfärjan. 

(null)


Raukarna är så imponerad att se. Stora är de också. 

(null)


(null)

(null)

Alla dessa fint bevarade små byggnader längs med vägen. Det blev många stopp. 

(null)

(null)

(null)

Efter vår cykeltur till Fårön blev det fortsatt resa med bobilen till Bläse kalkbruk. 
Bilder kommer i nästa inlägg 🤩
Trots att mina barn och barnbarn bor väldigt nära så är det supertrevlig när jag får foton skickade till mig. 

(null)

(null)

(null)

(null)

♥️ 


…. ny vecka och nya möjligheter. Semester är ju alltid trevligt att ha. Tanken var att vi skulle ta bobilen upp till Frösön med omnejd. Vandra, uppleva samt träffa bloggkompisen Ingrid något som jag verkligen hade sett fram emot. Tyvärr blir det ändrade planer av familjära skäl så vi får försöka hitta på något i närområdet eftersom vi inte har lika många dagar att vara på vift som det var planerat. Nu kan vi tidigast åka på torsdag.

(null)

Man kan ju alltid baka en äppelpaj till förmiddagfikat och lite bröd som kan vara bra att ha i frysen. 

(null)

(null)

Nu blir det mys med denna lille godingen ♥️

(null)

Hörs snart igen!