Dottern åkte iväg med barnen på en tripp till Vimmerby på sina lediga dagar. Jobbar man hela sommaren får man passa på att semestra lite mellan jobbpass. Fördelen med femskift är just att vara långledig efter mördarveckan, tycker dottern. Som alltid så bjuds det på bilder från utflykten och nu delar även jag med mig av det hon skickat. 
Jag älskar dessa foton där alla möbler är jättestora och barnen ser ut som små pysslingar. 

(null)

(null)

(null)

I snickarboden har det täljts både det ena och det andra. Så lite olydig har han nog varit den där Emil. 

(null)

På kväll sov de över i en liten stuga som de hade hyrt. Jättemysigt tyckte barnen. 

(null)

Tack för fina foton kära dotter 🫶



Det kom en dag en stilla vind
och smekte ömt Din trötta kind.
Liksom ett ljus som blåses ut
Din levnadsdag har nått sitt slut. 

(null)

Borta är smärta och jobbiga dagar. 
Nu sjukdom och oro 
ej mera gör dig illa. 
Sov i ro finaste Ita, 
en fantastisk mormor till
 ett av mina barnbarn 
För evigt saknad ♥️


Egentligen skulle jag jobbat hela midsommarhelgen, men jag la ledigt på fredagen för att kunna åka till ön. Vi åkte upp redan på torsdagen för att vara på plats eftersom vi visste att vi skulle få kanonväder. Vilken fantastisk skön afton vi hade med god mat och massor av avkoppling. 

(null)

På kvällen cyklade vi till Köpingsvik för att äta pizza på stranden. I kylväskan fanns det lite av varje att välja på för att kunna skölja ner maten. Solnedgången vi fick bevittna denna kväll var magisk. 

(null)

(null)

När vi kom hem efter vår cykeltur på en och en halv mil så gick vi en runda åt vattnet på östra sidan. Månen som var midsommarfull och rund som ett klot ville vi ju inte missa. 
Vid lunchtid på midsommardagen så körde vi hemåt, det regnade och blåste så det var inte så jobbigt att lämna ön för jobb. 

♥️
….. så vi äter tårta och berätta glada minnen om dig på din födelsedag kära lilla pappa 🎉

(null)

Jag ställer ut en liten nubbe till dig på vanliga stället ifall du har vägarna förbi 😍
Äntligen fick vi till ett litet kalas för femåringen. Alltid lika kul att ses. Det tog en stund att blåsa ut alla ljusen.

(null)

Vi blev bjudna på hemmagjord langos. Så otroligt gott. Tyvärr ingen bild. Men efter maten gick vi en runda i naturreservatet. 

(null)

Där är det grönska. Så fint!

(null)

Hästarna måste ju också bli ompysslade. 
Dottern blev väldigt glad över att få möjligheten att gosa pållarna.

(null)

(null)

Vatten är ju väldigt kul tycker kusinerna.

(null)

På väg hem från naturreservatet träffade vi på denna herre. Han har visst amputera ett framben. 

(null)


♥️

Jordgubbsplantor i långa rader och söta solvarma bär som löser rött vart man än tittade. Självplock, det är grejer det!
Man blir tilldelad en rad och där håller man sig. Bären på raderna vid sidan om ger man tusan i hur stora och röda de än är. Gott om bär fanns det och de var måååånga som plockade.

(null)

(null)
  
Till vänster om mig plockade en man, han var dansk och pratade hela tiden. Jag skrattade, nickade och låtsades som om jag förstod vad han pratade om. Till höger om mig plockade två kvinnor. De pratade jobb. Mycket intressant att lyssna på jämförelsevis mot danskan. Hur som så gick det snabbt att plocka. 50 liter fick jag ihop. Nu är de infrysta och fördelade i mååååånga påsar. 

(null)

(null)

Ska dit en sväng för att plocka i morgon också, men de jordgubbarna ska ätas upp färska med glass och maräng. 

Nu är sista och fjärde tbesprutan tagen inför sommarens promenader i riskområden för fästingar. Öland ligger inte i riskzonen där vi vandrar en hel del men övriga Sverige finns det många av de där små otäckingarna som kan ge allvarliga symtom. Tre år till nästa gång. 

(null)

Det finns ju en del andra sätt att undvika fästingar men en vaccination är ju aldrig fel att skydda sig med. 
Regn hos mig idag och det skadar ju inte med lite vatten. Skönt att det sluta blåsa för det har det gjort rejält de sista dagarna. 

(null)

🤩
♥️ Farmors lilla allt-i-allo
fyller redan 5 år ♥️

(null)

♥️ Farmors älskling ♥️
Solvarma och egenodlade jordgubbar direkt från trädgårdslandet. Mums vad gott med lite naturel yoghurt. Det fick bli kvällens intag innan jobbnatt. 

(null)

Innan vi körde från ön idag så ser jag alltid till att det finns rent vatten i skålar som placeras ut lite var stans i trädgården. Fåglar, insekter och lille kotten måste ha att drick i värmen. Tur inte fåglar kan läsa för då hade de nog blivit lite konfunderad över texten på en av skålarna. 

(null)

Svårt att slita mig från mitt hav av vallmo i trädgården. Ville verkligen inte köra hemåt idag. Så vackert!

(null)

Trevligt helg❣️


 
Vilken härlig dag, en dag för att fira sina vänner. Skicka en extra tanke till vänner som man inte ser eller träffa så ofta som man vill. 
Mina minsta barnbarn trivs väldigt bra tillsammans allra helst när det gäller bus och andra roligheter. Som när jag skalade äppel sist vi sågs.

(null)

De där skalen var väldigt roliga att dela i små bitar och fästa fast i pappa/morbrors ansikte. Ingen risk man får ta sig en liten bensträckare när dessa två är i närheten.

(null)

Det blev en hel del fnitter från de små kreativa kusinerna.

(null)

Om man inte hade vetat vad Dennis har i ansiktet så ser det nästan lite skrämmande ut. Äppelskrutten gick visst också att använda. 

(null)

Ha en fortsatt bra dag mina vänner 🤩
Tiden! Den där tiden bara rusar på. Helt plötsligt  var det redan den 4:de juni, och jordgubbarna är på gång,
Vi får se vem som hinner först, jag eller fåglarna. 

(null)

Husvagnarna är på plats från vintervilan och syrenhäcken är klippt. Snabbt och lätt när vi är några stycken som kan hjälpas åt. 

(null)

Klippet körde vi till återvinningen och där samlas det in massor av klipp och annat som sedan blir till ny jord. 

(null)

På kvällen lagade sonen god mat och vi satt i stugan och myste. Tyvärr glömde jag bort att ta ett foto för jag var så hungrig. Vallmon glömde jag inte att fota iallafall. 

(null)


Trevliga dagar i stugan!