Snöigt värre!

3kommentarer

Det har nog inte undgått någon vilket kaos det blir när det kommer snö i denna delen av Sverige. Människor som suttit fast i köer med sina bilar, inte i timmar utan dygn. Man blir ju alldeles yr av att bara tänka på det. Barn som ska hämtas, eller de som sitter hemma och väntar. Kanske just har varit och storhandlat. Jag satt i kö en halvtimme, det räckte för mig. Många Polskregistrerade lastbilar står fastkörda i diktet eller bara helt stilla mitt i vägen. Vad detta beror på kan man ju undra. Många tror att de inte har däck som är anpassade för halkkörning. De kan ha rätt. 

Ja! Så är det den där bortglömda helgen igen. Vad är det som firas egentligen? Jag hade planer på att flytta tomten och granen till förrådet. Men nu när snön kom får de stå kvar en vecka till. När förkylningswhiskyn tog slut fick flaskan bli ljusstake istället. (Den har tagit många år att göra slut på). Smakar riktigt bra tillsammans med hett te. Nästan så man känner sig lite halvsjuk emmelanåt. 

(null)

Googlade just att unga män utklädda till stjärngossar travade runt mellan olika gårdar och spelade upp bibelberättelser denna helgen. I utbyte fick de mat och dryck att fira med. Men det var ju inte i nutid precis. Men jag läste också att det finns en skärgårdsö som heter Möja, där trettondagen firas fortfarande.
Jag firar med att sova. 
Trevlig helg mina vänner!  


3 kommentarer

Micke

06 Jan 2024 11:39

Det var ju inte så kul att sitta ett par dygn i bilen antar jag, hujeda mej.
Polacker i lastbil har som regel dåliga däck upplystes jag om av grannen, han är lastbilschaufför.
Farligt det där.

Tycker de borde löst det snabbare men vad vet jag?

Ha nu en fin dag.

Ibod11 - Ingrid

06 Jan 2024 18:16

Utländska lastbilar och långtradare med undermåliga däck får nog ta på sig en stor del av skulden när det blir stopp i vintertrafiken längs Europavägarna. Det är inte lätt att snöröja när det står långtradare i vägen och inte lätt heller för andra att ta sig förbi. Men att det skulle bli ett så stort kaos berodde nog på fler faktorer. Stackars alla som blev fast så länge. Fint med gran, tomte och whiskyljusstake som vintermys :D
Kram

S

08 Jan 2024 10:07

Ja fy vilket kaos det blev i snön! Jag blir skräckslagen av tanken att sitta fast så, och utan att veta när man kommer loss. Vi får hoppas att ansvariga lärt sig en läxa.
Än är det väl ingen panik att stuva ner julprydnaderna, traditionellt är det väl ändå tjugondag Knut som julen dansas ut ;) Jag väntar åtminstone tills dess för jag gillar ljusstaken och stjärnan i mörkret. Whiskystaken var fin iallafall.
Kram!

Kommentera

Publiceras ej