Inget för dagens ungdom!

2kommentarer

Knappast för mig heller faktiskt. Kakorna i sig är grymt goda men att tyda skrivstil är inte alltid det lättaste. Någon sa eller om jag läste det att dagens ungdomar inte får lära sig att skriva skrivstil i skolan. Inte för jag vet om det har någon betydelse om de kan eller inte inför kommande yrkesliv, möjligtvis då att tyda gamla kakrecept. Hjorthornssalt är utbytt mot bikarbonat, om ni vill testa. 

(null)

Nu ska jag drömma mig bort en stund❣️

2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

18 Mar 2024 18:37

Jag kan tyda det mesta men även om jag lärde mig skrivstil i skolan så var det lite tydligare och lättare att läsa den sortens skrivstil som lärdes ut då. Men min mammas handstil såg ut ungefär så här och just hjorthornssalt hade jag problem med när hon gav mig ett recept på "helikopterdricka" (en alkoholhaltig dryg gjord på potatis). Jag använde hjortronsylt i stället för det tyckte jag att det stod. Jäsningen blev inte jättelyckad :D
Kram

S

19 Mar 2024 10:32

Ett tag på gymnasiet gjorde jag ett skolarbete som bestod av släktforskning. Det var jättebra träning i att läsa diverse gamla handstilar. Har inget större problem med detta recept. Fast nog underlättar det att jag vet ungefär vad drömmar brukar innehålla. ;) Det stämmer tydligen att skrivstilen är ur modet i skolan nu, ungarna kan knappt skriva för hand alls, men hantera ett tangentbord kan de. Nya tider. Kram och onsdag är det vårdagjämning! :)

Kommentera

Publiceras ej