Vackra ekar!

3kommentarer

Slättanäs badplats fick ju besök av oss på 4-åringens födelsedag. Där finns inte bara en mycket omtyckt badplats, för runt om så växer där även gikantiska ekar.  Mellan parkering och badplats får man gå till fots några hundra meter. Där brukar fåren gå och beta, men just idag låg de säkert och kurade under någon av de kungliga ekarna lite längre bort i skuggan. 

(null)

Troligtvis är det inte någon som besöker badplatsen som missar de stora ekarna, men för säkerhets skull finns det både pilar och information. 

(null)

(null)

Ön som syns mellan grenarna kallas för Blötö. Ön består mest av hagmark, tuvig havsstrandsäng samt en av områdets äldsta ekar. Där ska visst även finnas ruinerna efter en enkelstuga samt jordkällare. 

(null)

Sonen bor på cykelavstånd till denna vackra natur. Så hit tar vi oss när som under året. 






3 kommentarer

Anki

11 Jun 2023 08:02

Gamla ekar är verkligen vackra ... och tänk om de kunde berätta vad de sett under alla år de stått där :) Ett hjärta på eken? Spännande ... men tog du ingen bild?
Önskar dig en fin söndag!
Kram

Ibod11 - Ingrid

11 Jun 2023 17:37

Såå vackert och ekarna är så pampiga. Tänk att gå mot badet med får som betar runt omkring och dessutom omgärdas av dessa fantastiska träd. Jag, som inte är van vid att se ekar, fascineras och det gjorde jag de år jag bodde i Mjölby också.
Precis som Anki försökte jag hitta hjärtat. Men kanske är det bara ett bildligt hjärta, ett hjärta som klappar för ekarna på platsen.
Kram

S

11 Jun 2023 22:39

Det var verkligen praktfulla ekar! Intill oss finns det som en gång var en allé av ekar fram till en gård som inte länge finns. Tänker ibland på den som en gång för kanske hundra år sedan planterade träden utan att få se dem så mäktiga som de är nu. Snacka om att tänka framåt.
Kram!

Kommentera

Publiceras ej