Torhamns udde!

2kommentarer

Det blev ett spontanbesök till Torhamns udde innan jobbhelgen. Längst ut på Torhamnshalvön ligger det som kallas för Torhamns udde. Denna landstunga sträcker sig långt ut i havet. 

(null)

Här betar kor och får i det frodiga odlingslandskapet. De betande djuren håller landskapet öppet och på så sätt bevaras det värdefulla kulturarvet. 

(null)

I det omkringliggande grunda vattnet finns det alla förutsättningar för lek-och uppväxtområde för fisk. Det finns gott om föda i form av musslor, snäckor och små kräftdjur. 
Intill udden har militären sitt näste.  Just denna dag var där skjutövning och både röd flagg och grindar var stängda på sina ställen. Vi hittade denna skon intill en stenmur, troligtvis så har den legat där ett tag med tanke på att den var mossbeklädd. Det låg inget skelett intill iallafall som tur var. 

(null)

Naturligtvis så hann vi även gå en finfin runda på naturstigen innan vi kom fram till udden. 

(null)

Ett avkopplande dygn med långpromenad, grillat och vackert väder. Torhamns udde är ett välbesökt utflyktsmål inte bara för de som har intresset för fågelskådning. 
Ställplats: Sandhamn Marin med utsikt över gästhamnen.
Fräscha toaletter samt dusch, fanns även tvättstuga.
Restaurangen hade stängt för året.
Bra avstånd mellan bilarna.
Ca trettiotal ställplatser. 
Kostnad 220 kr med el. 



2 kommentarer

Hannas krypin

20 Aug 2023 09:33

Oj, den skon har nog legat där ett tag. Ser ut som ett trevligt ställe iallafall.

Anonym

20 Aug 2023 16:35

Fina bilder från en trevlig utflykt. I Torhamn och i Sandhamn var vi med husbilen, men då hittade vi ingen ställplats, så vi vände och hittade en liten camping, som jag inte minns vad den hette - säkert minst 10 år sedan nu ...
Ha en fin söndagskväll!
Kram

Kommentera

Publiceras ej