Provfiske pågår!

2kommentarer

När Eddie och jag gick längs med havet på Ölands östra sida så såg jag något väldigt märkligt. I en vattenfåra som kommer från ängarna närmast havet så låg där en ryssja. De hade spärrat av med nät längs med hela öppningen så att det skulle vara helt omöjligt för vattensimmande att komma förbi utan att hamna i ryssjan. 

(null)

Har aldrig sett det förut, nu var det ett tag sedan jag gick där för kossorna som brukar vara här är väldigt närgångna. Eddie uppskattar inte deras nyfikenhet när de kommer springande emot en, inte jag heller för den delen. Under den gamla bron som gör att jag kan passera över fåran utan att vada, hade det lagts tre störa rör, antagligen för att underlätta för fisk som ville ta sig upp i fåran. 

(null)

Som ni ser så sitter storfiskaren redo ifall det skulle dyka upp något som vi kunde lägga på plåten. Fåran ser mer ut som en å ljust nu, den är annars inte lika bred i vanliga fall. Mycket snö som smält och rinner ut i havet denna vägen. 

(null)

Bilden är tagen mitt emot ryssjan på andra sidan bron. Det forsade rejält när vi var där. 

(null)

Lite information om vad som pågår här hittade jag på en av stolparna, ska bli väldigt intressant att följa detta projekt på deras hemsida. Nu när kossorna idisslar inomhus och vi fritt kan ströva runt, så kommer vi ta vår morgonpromenad här för att ha koll vad som händer. 


2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

07 Mar 2021 17:56

Vad bra att du hittade lappen med information så att vi fick veta att det inte är något tjuvfiske på gång. Jag gillar att de släpper de infångade fiskarna och låter dem simma vidare. Mångfald är bra och jag hoppas att ingen vittjar ryssjan i smyg. Men det är klart att Eddie gärna vill fånga en firre :D
Kram

Micke

07 Mar 2021 21:34

Tänkte likt ovan kommentator tjuvfiske, fint att de satt upp information då så du slapp undra.
Riktigt spännande ju, nu får ni hålla koll i fortsättningen. ;)

Ha det underbart.

Kommentera

Publiceras ej