Kårehamn på Öland

5kommentarer

Igår åkte pälsklingen och jag till Kårehamns badplats för att gå dagens långpromenad. Stranden var helt öde så har kunde jag strosa runt i mina egna tankar. Hade hoppats på att hitta några vattenpinade pinnar till mitt kommande projekt men inte en pinne hittade vi. Härligt var det iallafall. 

(null)

(null)

Knappt en kilometer från badplatsen ligger Kårehamns pittoreska fiskeby med ett mycket rikt fågelliv. Fiskebutiken som bara har öppet någon dag i veckan nu på vinterhalvåret har annars alla tänkbara läckerheter. På sommaren är här fullt av turister och fågelskådare. Vi hade förmånen att ha allt det vackra för oss själva denna fina eftermiddag. Hamnen ligger på Ölands östra sida i Löts socken. 

(null)

(null)

Fiskebåtarna hade det också stillsamt. Det enda som levererade med full kraft var vindkraftverken som är placerade i en båge ute till havs. Solen tittade fram och spred ett fantastiskt ljus där strålarna fick utrymme. 

(null)

Båtupptagningsplatsen i Kårehamn står också i vintervila. Det är nog snart dags att ta fram oljekannan och smörja upp den gamla maskinen innan årets båtar ska i. 

(null)

(null)

För att avsluta en helt perfekt dag
bjöds det på räkor i lilla stugan. 


5 kommentarer

S

23 Jan 2021 11:06

Så härligt vackert i dämpad färgskala. Det ser ut som om allt vilar och samlar kraft inför våren.

Ha en fin helg,
Kram!

Micke

23 Jan 2021 12:29

Ganska så öde på många sådana platser vintertid, var väl likadant där jag växte upp, på somrarna levde omgivningen upp rejält.
Kontraster när de är som tydligast kan jag känna.

SV: Slutade röka och började snusa istället, lite bättre är det ju trots allt ;)

Ha det fint nu.

Ibod11 - Ingrid

23 Jan 2021 14:49

Jag känner lugnet i dina bilder och tänker att där skulle jag tycka om att gå och filura för mig själv. Vatten, båtar, en strand och ett fint ljus är allt man behöver för att må bra inombords. Tack för en fin promenad på din vackra ö :D
Kram

Anki

24 Jan 2021 07:17

Fina bilder från ett vinterlugnt Öland ... mjuka, lugna färger och vackert ljus.
Ha en fin söndag!
Kram

Erika

24 Jan 2021 21:28

Ofta är det som bäst när det inte är "säsong" på sådana platser . Lugnet som breder ut sig. Vackra bilder!

Kommentera

Publiceras ej