House sparrow

3kommentarer

Dessa små grå huserar i min vintergröna buske på ön. När de inte befinner sig där så flyger de ut och in genom fönstret som står öppet i ladan intill. Jag vet att grannen har kalvar där så det finns säkert mycket gott att mumsa på eller så är det värmen som lockar. Det sägs att gråsparvarna har minska i antal genom åren. De inräknade antalet för 2020 var 25.997 Det är intressant att stå och titta på dem när de håller på och flyger fram och tillbaka. Plötsligt så är alla fåglar borta och man hör hur det småpratas inne i busken och lika snabbt som de försvann är de tillbaka igen. Att jag stod en bit ifrån med kameran och klickande brydde de sig inte ett dugg om.

(null)

(null)

(null)

Kul att fotografera fåglar!


3 kommentarer

Anki

27 Jan 2021 08:43

Så fina bilder du fick på de trevliga sparvarna! Hos mig kommer de så här på vintern för att kolla vad som finns vid fågelrestaurangen, annars bor de uppe vid gården där det finns en massa djur. Pilfinkarna brukar däremot vara här året runt :)
Jag köpte boken på Tradera ... tack för tipset och att du kunde berätta att den fanns där - nu finns den hos mig :)
Kram

Ibod11 - Ingrid

27 Jan 2021 17:12

Det är kul att titta på småfåglarna och ännu roligare om man lyckas få med dem på bild. Jättefina bilder på de små fina sparvarna. Här uppe finns det inte jättemånga gråsparvar och när jag gick en fågelkurs, för kanske 15 år sedan, sa vår kursledare att de inte fanns här alls. Men pilfinkar har vi och jag har faktiskt sett gråsparvar också.
Kram

Gittan

27 Jan 2021 18:02

Fina bilder och det är kul att titta på fåglar. Dom kanske söker sig in i värmen, årstiderna är ju lite hur som helst nu det är synd om dom. Kram.

Kommentera

Publiceras ej