Böcker, massor av böcker!

2kommentarer

När jag var i mitt förråd sist så kikade jag ner i en av alla mina boklådor som står där till ingen nytta. Dessa lådor med böcker har inte sett dagens ljus på nio år. Det var nämnligen då jag flyttade från huset som jag hade bott nästan i tjugofem år. Eftersom jag hade massor av plats då att ha böcker på så samlade jag på mig en hel del under årens lopp och även innan dess. Jag läste och läste, stående sittande och ibland även gående. Jag kunde ha en bok i jobbväskan, en på nattduksbordet och en i stugan på öland samtidigt. Jag köpte böcker på rea, loppis och secondhandbutiker eller så bytte jag med mina vänner. Nu läser  jag inte några böcker längre, det är endast ljudböcker som gäller. Det satt väldigt långt inne att släppa taget om boken. Jag hade hur många undanflykter som helt, det slutade med att jag inte läste något för att jag hann inte. Men nu kan jag lyssna samtidigt som jag gör något annat. En viktig detalj för mig när det gäller ljudböcker är uppläsaren, jag har mina favoriter. Även om jag inte läser böcker längre så gillar jag att äga böcker. Jag köper  faktiskts böcker fortfarande, men då är det om fåglar, mat, hundraser, sånger eller andra trevliga och bläddervänliga sådana. På soffbordet ligger det alltid en bok eller två. Just nu är det dessa två som har fått den äran. 

(null)

(null)


(null)

(null)

Tänk så mycket vackra
böcker det finns. 

2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

30 Jan 2021 06:28

Jag var nog ganska lik dig i det avseendet men det känns länge sedan nu. Jag hade också otroligt mycket böcker men när barnen flyttade gjorde även vi det och det till en mindre bostad. Vi hade loppis med allt vi inte fick plats med och jag vet inte hur många lådor med böcker som försvann där. Men jag älskar också att ha böcker att titta på och förhoppningsvis kan jag börja läsa böcker igen inom en snar framtid.
Vilka skatter det finns i bokvärlden och jag förstår att du vill ha de här fina böckerna framme. De är vackra bara att titta på :D

Micke

30 Jan 2021 09:29

Uppläsaren är viktigt för mig med då det mest blir ljudböcker här numera, de går ju rakt in i mobilen här , billigt och smidigt.
Har en hög böcker i förrådet här också men nog inte lika många som dig.
Funderar på att slänga dem eller ge bort dem, får se hur vi gör.

Ha det fint nu.

Kommentera

Publiceras ej