Bulle med många namn och med varierande innehåll. Det görs ca 40 miljoner semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar eller temlor som Ture Sventon skulla ha sagt, per år i Sverige. En sifffa som en del tror är lågt räknat.
Det finns mycket att läsa om just semlan eller vad man nu väljer att kalla denna bulle. På den tiden då jag åt semlor skulle bullen vara liten och helst var hembakad. Det fanns aldrig någon kardemumma i mina bullar, en krydda som inte faller
mig i smaken. Bullen skulle gröpas ur och innehållet skulle blandas med mandelmassa och en skvätt mjölk innan det var tillbaka i bullen igen. En liten klick grädde innan hatten blev täckt med florsocker .
När jag kom till jobbet igårkväll så stod det en semla och väntade på mig och för de som inte äter semlor fanns det godis.
Jag vill inte vara otacksam på något sätt nu när chefen bjuder, men jag äter varken semla eller godis. När jag bakade själv åt jag semlor, jag misstänker att det är kardemummans fel som oftast finns i de köpta semlorna som är orsaken att
jag slutade. Hur som så är det inget jag saknar varken att baka bullarna eller äta dem.