Svenskjävlar!

4kommentarer

Som ni säkert redan läst ett flertal gånger här på bloggen så äter ju jag inte godis längre. Det är några år sedan nu, tappat räkningen faktiskt men en sex sju är det säkert. Godis är inget jag saknar eller nånsin blir sugen på. Är det något jag kan sakna och även bli grymt sugen på så är det saltlakrits. Ibland har jag köpt en läkerol med salmiak för att få njuta en stund av smaken. 

(null)

När jag för några dagar sedan var hemma hos sonen med familj för att passa lillan så rotade jag runt i skåpet efter te. Kan ni tänka er vad jag fann där. Tror ni jag kunde motstå? Jag tog en saltlakristsbit från varje burk, delade varje salmiak i fyra bitar innan de hamnade i min mun. Jag njöt och njöt och det var hiskeligt salt, nästan så salt att tårna krullade sig. Men ni ska veta vad jag njöt. När de åtta små bitarna var borta från skärbrädan så hände något inne i min kropp. Jag trodde jag skulle brinna upp. Det bubblade och sved, jag drack vatten, två glas med samarin men det fortsatte brinna. Jag trodde jag skulle kräkas. Där och då kändes det som om jag aldrig mer i mitt liv skulle sukta efter saltlakrits. 

Det är glömt nu
och suget är tillbaka. 


4 kommentarer

Anki

29 Apr 2021 08:08

Låter som en trist reaktion på lakritsfrossandet ... och skönt att det var övergående. Kanske inte så nyttigt, men visst är det gott!
Kram

Micke

29 Apr 2021 16:27

Lakrits är ju något jag verkligen gillar också, det och choklad.
Men under långa perioder äter jag inget godis alls, suget uteblir som tur är, är ju diabetiker.
Fast de där verkade ju lite väl starka, men nyfiken blir jag ju förstås.

Ha en nu en fin kväll.

Ibod11 - Ingrid

29 Apr 2021 18:43

Vad synd att ditt njutande slutade så illa. Du är så duktig och avstår från godis så man kan ju tycka att din mage skulle kunna unna dig lite saltlakrits någon enstaka gång. Men den är väl inte van. Det där med att lägga om kosten och inte sakna det gamla förstår jag. Visserligen äter jag med glädje alla möjliga sötsaker men jag ångrar inte för ett ögonblick att jag blev vegan. Jag har t o m slutat längta efter hushållsost, även om jag ibland kan tänka på just den med lite vemod.
Kanske ska du välja någon lite snällare lakritssort nästa gång så att du både får njuta av smaken och av att må bra efteråt.
Kram

Gittan

29 Apr 2021 21:19

Det var starka saker då men gott. Tur att elden slocknade så småningom. Jag har krupit ner nu och ska läsa i min bok.
Natti natti. Kram

Kommentera

Publiceras ej