Almsjukan i Borgholm

2kommentarer

När jag var på ön senast så blev det en härlig långpromenad i den lummiga skogen nedanför Borgholms slott. Som tur är har den skogen inte gått samma hårda öde till mötes som almarna som växte i slänten väster om slottet som kallas Borga Hage. Det är över 200 almar som blivit drabbade i slänten och i närområdet. Det är ingen vacker syn med fällda träd och långa silvriga stubbar som sticker upp som pålar ur den steniga marken. Det är många som vill ha slänten uppsnyggad men länstyrelsen tullar inte på att den biologiska mångfalden behövs och att i det kretsloppet behövs döda stammar där insekter stormtrivs. 

(null)

(null)

(null)

Den enes död,
den andres bröd.

2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

09 Sep 2020 20:27

Enligt skylten lär inte almarnas framtid vara så ljus. Trist att naturen ställer till det så ibland. Det kommer andra buskar och träd men vill man ha almar så är kanske inte det någon stor tröst.
Kram

Micke

11 Sep 2020 12:54

Ja usch vad tragiskt...ingen vacker syn men tyvärr allt vanligare, inte bara almar som stryker med men jag antar att det är naturligt på något vis att sådant händer ibland....men hemskt är det att se.

Ha det fint.

Kommentera

Publiceras ej