Plantering inför nästa år!

5kommentarer

Nu har jag grejat runt i mina odlingslådor, ny jord och inte ett endaste litet ogräs finns att skåda för stunden. Nästa år ska jag inte plantera några potatisar, det ska istället odlas brytbönor, dill, persilja och lite annat bra att ha. Vitlöken är satt i två av odlingslådorna, bytte sort i år, vill gärna prova några nya sorter. Det finns ju hur många olika sorter som helst att välja på. Nu måste jag bara hitta en plats för min björnbärsbuske, kommer nog inte att bli så bra att den står kvar i odlingslådan eftersom revorna börjar slingra sig ut över kanterna. Får fundera lite till på den. 

(null)

(null)

Vilket härligt väder
det är!

5 kommentarer

Anki

25 Oct 2020 05:23

Härligt! Du är redo! Mina odlingslådor får vänta på omvårdnad till i vår ... ska gräva ner lite kompost och lägga på ett lager med löv bara. Jag har satt en vitlökssort som heter Therador ... ny för mig.
Ha en fin söndag!
Kram

S

25 Oct 2020 08:11

Ser härligt ut! Jag har bara ett par odlingskrukor på balkongen. Persiljan och oreganon har växt som ogräs. Dina lådor ser dock mer proffsiga ut. Vi fick just häromdagen lite vitlök av min mans sonhustru, hon odlar åtta sorter tror jag! Så de är vampyrsäkrade. ;)

Tiden går rätt fort ändå, rätt vad det är så är det påsk igen, bra att vara beredd inför våren. Under tiden får man njuta av den mest färggranna delen av hösten.

Ha en bra vintertids-söndag, kram!

Micke

25 Oct 2020 10:56

Vitlök är tyvärr ingen favorit hos min älskade hustru så det är sällan vi använder det...nån gång om året högst vid påsk och lammköttet.
Men när frugan är bortrest några dagar emellanåt så blir det lite vitlök i smyg här ;)

Ha det underbart nu.

Ibod11 - Ingrid

25 Oct 2020 14:35

Oj, vad imponerad jag blir av alla dina odlingslådor. Men jag är inte förvånad eftersom jag vet att du gillar projekt av alla möjliga olika slag. Det ser väldigt fint ut och jag är säker på att du kommer att lyckas med alla dina odlingar :D Att björnbärsbusken växer över kanterna måste ändå vara ett positivt problem :) Den kommer säkert att trivas någon annanstans.
Kram

Pernilla

25 Oct 2020 21:49

Ordning och reda. Har rivit ut allt ur växthuset i helgen. Jag odlar kryddor tillsammans med blommor i krukorna. Persilja, timjan och salvia. Men du på i nde mig om att vitlök ska ner i jorden. Tack!
/P

Kommentera

Publiceras ej