Moses brinnande buske

3kommentarer

För många år sedan var pappa och jag på en marknad, med hem hade vi en liten planta av en buske. Busken som stått på samma ställe hela tiden har nu vuxit och blommar rikligt varje år med rosa blommor med violetta strimlor. Efter en del sökande har jag nu fått reda på att det är Moses brinnande buske. Jag har aldrig sett att den brunnit men det sägs att den citrusdoftande eteriska oljan som busken utsöndrar är mycket lättantändlig. Busken skadas inte av elden. Lättast att se detta är varma soliga dagar.  Moses brinnande buske kan förökas med frö. När frökapslar blivit bruna på hösten kan dessa sedan direkt strös ut och förhoppningsvis kommer nya små skott att spira.  Den gillar inte att bli störd där den står i sin rabatt, delning är inte att föredra då den tar lång tid på sig att komma i form igen. 

(null)

(null)

(null)

Moses brinnande buske
Dictamnus albus


3 kommentarer

Mia

05 Jul 2020 10:00

Moses brinnande buske, visst är den nämnd i bibeln? Den har några år på nacken i så fall. Vacker är den, synd om den skulle brinna upp på riktigt ;-)

Micke

05 Jul 2020 11:16

Hoppsan, den där Moses alltså, lite lurig var han nog ;)

Kul att plantera växter och se dem blomma varje år även efter lång tid.
Vi satte en gran som jag tog med hem från en skolresa när jag var 12 eller nåt, den stod där tills jag var typ 33 och var gigantisk men sen sålde vi huset och de nya ägarna ville inte ha gran, deras förlust ;)

SV: jo, nog inget kul att låta någon rota i näsan med en så lång pinne...urk och fy....bäst att göra det själv.

Ha det fint nu.

Ibod11 - Ingrid

05 Jul 2020 20:53

Vilken skönhet! Kul att ha det minnet med din pappa och jag förstår att du är glad för att den växer och frodas. Jag tror att jag har hört namnet någon gång, eller så är det ett vagt minne från konfirmationsundervisningen ;) Vi får väl verkligen hoppas att det inte ska brinna upp, även om den klarar elden och kommer igen.
Kram

Kommentera

Publiceras ej