Blekingeleden!

2kommentarer

Varje onsdag brukar vi i Aussiegänget träffas för att träna eller gå långpromenader. Eftersom uppfödaren till min Eddie bor nära Blekingeleden (detta är även min hemvana skog) så lockade leden denna soliga och underbara dag. Fyra hundar och lika många förare, tre fick gå lösa men Eddie fick vara kopplad. Vildsvin, rådjur samt annat löst springande vilt lockade mer än mattes godis. När vi är själva sticker han aldrig så då är han oftast lös men ju flera vi är desto tuffare blir Eddie. Så det fick bli koppelträning för hans del. På bilden syns Doris en framåt och tuff liten tjej. 

(null)

Leden är väldigt flitigt använd, det märks på de smala passagen där det är spår både av cykel och fotgängare. 
Leden är totalt 255 km lång och sträcker sig mellan Sölvesborg i väst till Bröms i öst. Leden är utmärkt med orange markeringar och i Sölvesborg ansluter leden till Skåneleden Leden går genom flera kommuner och varje kommun beskriver leden på sina respektive hemsidor.
När vi gick där och njöt av grandoft, porlande vatten i bäcken och promenaden så sa vi att leden skulle utforskas bättre framöver. Kanske det även blir en övernattning på en av ställena som är avsatta till det. Hoppas det inte bara blir en önskan. Skulle så gärna velat göra det. 

Trevlig fredag!

2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

07 Feb 2020 19:16

Vad roligt att ni träffas och aktiverar både er och hundarna. Eddie kan kanske behöva lite koppelträning och det blir nog extra svårt att gå fint i koppel när kompisarna springer omkring lösa. Det låter härligt att vandra lite längre på den fina leden. Kanske blir det övernattning i något vindskydd eller kanske bär ni med er tält. Det är sådant jag tycker låter härligt men min skröpliga kropp vill inte ha sådana äventyr längre. Men jag tänker tillbaka på min scouttid då vi, som var seniorer, gav oss iväg på en hajk med övernattning i vindskydd. Det var 20 minusgrader men jag frös inte alls där vi låg tätt i våra dunsovsäckar och hade en stor brasa precis utanför. Vi turades naturligvis om att vara eldvakt. Men nu vill jag inte göra om något liknande ;)
Kram

Pernilla

21 Feb 2020 14:03

255 km kräver sin tid för utforskning. Men det låter underbart.
Jag har ju en pensionärshund med väldigt stort viltintresse. När jag går tillsammans med någon annan, så tar han chansen då han tror att jag släppt på kontrollen.
/P

Kommentera

Publiceras ej