Getingskrämma!

2kommentarer

Biologen Anders säger att det inte funkar med hemvirkade getingskrämmor, papppåsar eller annat hittepå för bli av med getingarna. När min svärdotter tröttnade på att getingarna hann före till maten på uteplatsen så åkte virknålen fram. Enligt svärdottern så kan de äntligen använda sin uteplats igen och jag kan sitte ute med min fika utan att ha sprutan redo. Bättre med en hemvirkade getingskrämma än radar tycker vi.  Enligt biologen så skulle det funka med en fjärilsmatningsstation i närheten som skulle locka mer än det som serveras på uteplatsen. Jag ska testa detta också, om inte annat för fjärilarnas skull. 

(null)

Redan fredag?
😁

2 kommentarer

S

06 Sep 2019 12:35

Jag vet inte hur det är tänkt att den virkade getingskrämman ska fungera, men den är nog så dekorativ åtminstone. Fjärilsmatning skulle man väl kunna ägna sig åt, smaskiga sötsaker tycker nog getingar om. Fast jag har hört att ett bra knep ska vara att ställa ut en skål med inlagd sill en bit ifrån där man sitter - nä, det låter inte lika mysigt. ;)

Tänkte på dig när jag blev geting- eller bistucken tidigare i somras. Tack och lov så har jag hittills inte reagerat allergiskt på dem, men det var länge sedan sist så jag hade glömt bort hur attans ont det gör. Nä, de små liven gör sig bäst på avstånd, långt avstånd...

Kram och trevlig helg!

Ibod11 - Ingrid

20 Sep 2019 15:20

Väldigt fin är den i alla fall och om ni tycker att den fungerar så är det säkert så :)
Kram

Kommentera

Publiceras ej