Agility med min galna hund!

3kommentarer

Igår söndag åkte Eddie och jag till Torsås brukshundsklubb för att testa på agility. Först var det hundar med sina förare som gått kusen som hade en liten tävling. Sedan var det vi amatörer som fick testa på. Sporten kom till Sverige 1985, den blev officiell 1987. Denna sporten har blivit mycket populär av både gammal som ung. Tror jag läste någonstans att den yngste som tävlat varit sju år. Nikon fick följa med idag, alltid trevligt att fotografera glada snabba hundar.

(null)

(null)

(null)

(null)

När det var uppfödarens tur att fotografera Eddie och mig så skrattade hon hjärtligt. Min hund är ju bara för rolig. Han hoppade hej vilt och ibland utan hinder. Min rygg är inte så kry just nu så det blev bara ett varv för oss. Eddie tyckte det var jättekul så vi åker snart dit igen för lite träning. 

(null)

(null)

(null)

Det var inte bara fyrbenta som ville testa tunnlar och hinder. 

(null)

(null)

Härlig söndag!





3 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

21 Oct 2019 17:50

Vilka superhärliga bilder på din fina och hoppvilliga Eddie :D Det ploppar upp en del minnen från när jag tog med mina hundar, Kasper och min golden Rex, för att prova på agility. Kasper gjorde precis som Eddie. Han hoppade mellan hindren, på sidan om dem och ibland över dem. Men tunnel och slalombana var för läskigt. Rex försökte inte ens hoppa. Inte ett dugg intressant. Han slapp naturligtvis men det var underbart att se Kaspers glädje :D
Hoppas din rygg mår bättre snart så att ni kan göra ett nytt försök.
Kram

Pernilla

22 Oct 2019 07:26

Jag vet ju det mesta om agility och är ju en riktig expert... men jag kan inte utöva sporten. Tre hinder, sen vevar jag med armar och säger konstiga ord. Finns ingen framtid för mig i den här genren.
Haha, tidigt bestämde jag mig för att det hör med agility skulle få bli Robyns ”egna” hundgrej. Ingen konkursen eller att någnon blir bättre än den andra.
Hon var ju ganska ung när hon började och jag tror det var bra att hon fick något ”eget”.

Nu ser det lite annorlunda ut, men jag har gjort klokt i att inte köra agility. Det är i te min grej, haha. Men tränar lite teknisk med hundarna gör jag, men det är allt.
Heja er! För sporten är superkul om den ligger sin egen nivå. Nivån i vår flock är alldeles för hög för mej.
/P

Anki

22 Oct 2019 07:49

WOW ... vilka toppenbilder!
det syns att Eddie tycker det är kul :)
Hoppas ryggen snart blir bättre, så ni kan träna mera :)
Ha en bra dag!
Kram

Kommentera

Publiceras ej