Kastanj som kastanj!

3kommentarer

Ståtliga och stora kastanjeträd med sina fantastiskt fina bladverk är så vackert. Skulle själv inte vilja ha något i min trädgård men njuter av att titta där de står hos andra. Minns att en av mina vänner när vi var mindre hade ett stort kastanjeträd med många frukter, dessa använde vi som bomber som vi sköt på våra fiender med slangbella. Bäst var de innan de var mogna, dög även då nöten hittade ut. Äkta kastanj ska inte förväxlas med den snarlika hästkastanjen, men tittar man noga så ser man skillnad även för en amatör som mig. Något som jag lärt mig är att den sorten som jag känt till kallas hästkastanj och går absolut inte att äta rostad med salt och smör. Jag har aldrig testat att äta kastanj, den man kan äta då förstås. Måste nog göra det en dag, det låter gott och varför jag inte testat ännu vet jag inte. 

(null)

Jobbelijobb!

3 kommentarer

Gittan

05 May 2019 14:14

Det är fina träd jag vet också att en kompis till mig hade sånt i sin trädgård. Det var ju inte snällt att skjuta på dom, men dom hade säkert gjort sig förtjänt av det, ha ha. Kram och trevlig söndag.

Ibod11 - Ingrid

05 May 2019 20:34

Jag gillar kastanjeträd och du skulle bara veta hur mycket jag har beundrat och njutit av dem under mina fyra somrar i Östergötland. För mig var de exotiska eftersom de inte växer norrut. Nu får jag klara mig utan dem, och flera andra träd och växter, och det är lite synd. Men det finns annat som uppväger :D Jag hade ingen aning om att det finns olika sorter och förmodligen är det hästkastanjen jag har sett. Spelar ingen roll för den är i så fall också ståtlig och fin :)
Kram

S

08 May 2019 10:52

Hästkastanjer finns det gott om här, de börjar just blomma. Tror vi har en äkta kastanj i Stadsparken också!

Om du får tillfälle ska du absolut smaka på rostade kastanjer, men jag tycker man behöver salt och smör för att det söta inte ska bli för mycket.

Kram!

Kommentera

Publiceras ej