Ljuva toner!

3kommentarer

Mitt på Stortorget i Karlskrona ligger Fredrikskyrkan som började byggas 1720. Under 2015-2018 pågick en omfattande renovering, som var en av de mest omfattande av renoveringar av svensk kyrka någonsin. Bänkarna har bytts ut mot flyttbara stolar. Det har lagts ekgolv. Värt ett besök ifall man har vägarna förbi. Kyrkan återöppnades av biskop Johan Tyrberg den 25 mars 2018. På nationaldagen då torget kokade gick vi in i kyrkorummet för en stunds stillhet och för att lyssna på kören som övade. Ljuvliga toner kan jag lova. I morgon är det skolavslutning hela dagen, det är många klasser som ska fylla kyrkorummet med sommarsånger och inte ett öga kommer att vara torrt. Utanför håller kommunen på att fixa till med plattsättning och gatsten. Hoppas de hinner bli klara. 

(null)

(null)

Redan torsdag!

3 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

13 Jun 2019 10:58

Det blev väldigt fint efter renoveringen. Inte alls som det brukar se ut i en kyrka men rent, snyggt och luftigt. Men jag undrar hur snyggt det är, eller hur mycket det låter, när alla flyttar på stolarna när de reser sig upp. De ser inte ut att sitta fast i golvet men kanske sitter de ihop med varandra rad för rad.
Skönt att kunna söka sig in dit när det blir lite väl mycket ståhej utanför. Vilken bonus att få lyssna till kören samtidigt :)

Pernilla

13 Jun 2019 14:41

Så fint. Vilket jobb alltså.
/P

S

16 Jun 2019 08:23

Ståtligt ställe. Lite ovanligt med den helvita inredningen, men luftigt och lugnt. Det är verkligen väldigt vackert med körsång i en kyrka, gör sig så bra i den akustiken.

Hoppas det inte åskar *för* mycket hos er. Jag var hos dottern i Malmö igår och där smällde det på bra, såg att någon lyckades få en bild på när blixten slog ner i Öresundsbron!

Ha en fin söndag, kram!

Kommentera

Publiceras ej