Kvällsstunden!

1kommentarer

Idag när jag kom hem till mamma för att måla gaveln där vi monterade upp ett fönster i går så blåste det så mycket att jag fick hålla i mig i stolpen till tv-antennen. Jag kravlade runt som en skalbagge där på taket och mamma stod nedanför orolig över att jag skulle blåsa ner. Men jag klamrade mig envist fast. När vi lite senare käkade så visade mamma att hon hade fått ett "prova på" ex av kvällsstunden.  
  
(null)

 Helt ärligt så trodde jag inte den fanns längre. Fick en så flashback när jag bladdrade i tidningen att jag nästa hörde farmors röst. Jag var knappt läskunnig när jag började ljuda allt spännande ur kvällsstunden hos farmor och farfar. Serier och roliga historier började jag med, när jag övat upp mina läskunskaper så började jag läsa novellerna. 

(null)

(null)

Mamma var galen över all skit jag lärde mig från vitsar och serier. Det blev farfars och min hemlis att jag läste noveller och annat intressant ur tidningen.

(null)

(null)

Hade jag inte varit hos farmor och farfar på ett tag hade de lagt undan så att jag kunde fortsätta läsa på de spännande historier som var uppdelade i olika delar. 

(null)

Korsorden löste oftast farmor och jag tillsammans, med hjälp av farfar som också ville ha ett eller flera ord med I lösningen. Tidningen har funnits sedan 1938. Skulle inte förvåna mig ifall farmor och farfar började prenumerera då. Jag var ofta hos farmor och farfar under min uppväxt, så ni kan bara tänka er så mycket ej nyttigt för barnöron som jag fick till mig. Förhoppningsvis har jag inte tagit allt för stor skada av det. 

Då var jag på jobbet igen!

🤗

1 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

03 Jul 2019 19:32

Vilka underbara minnen och allt kom tillbaka till dig nu när du fick syn på tidningen hos din mamma :) Jättekul att få ta del av dina minnen och känslor. Fantastiskt att din farmor och farfar hemlighöll vad du läste :D
Kram

Kommentera

Publiceras ej