Ring, ring bara du slog en signal!

2kommentarer

Den 3 december 2015 försvann den sista telefonkiosken efter att ha funnits i 130 år. Såg ett inlägg förra året då någon i Malmsjö i Södertälje kommun gjort om en telefonkiosk till ett bibliotek. Så istället för att ringa en vän kunde du låna en bok. Smart ide'! Kommer du ihåg den sista gången du ringde från en telefonkiosk? Om jag nu inte räknar med den gången i februari -18 när jag stötte på en i Krabi påväg hem från Thailand, så tror jag nog att det var någon gång på nittiotalet eller möjligtvis sent åttiotal. Jag skulle vilja få tag på en och ha på ön,  kunde ha den som dusch. 

(null)

Snart sova!

2 kommentarer

S

05 Jan 2019 11:04

Oj, sista gången minns jag inte. Kanske i Köpenhamn på sena 80-talet. Men jag minns hur man ständigt jagade växel... Och ett tag på slutet hade de någon sorts telefonkort man kunde köpa istället.

Tänk vilken annorlunda värld... ingen som kunde nå en heller när man var ute på stan. Skulle man träffa någon och missade varandra så var det bara att vänta. Eller gå hem igen. Fast jag minns när jag fick min första mobil 1996 och var så glad över att skolan/förskolan enkelt kunde ringa mig på dagen om det var något med barnen.

Tänk alla telefonnummer man kunde utantill också. Nu kan jag knappt mitt eget, alla ligger ju i mobilens minne...

En telefonkiosk-dusch var en jätterolig idé, lycka till!

Kram!

Ibod11 - Ingrid

05 Jan 2019 20:44

Wow, vilken kul idé att ha en telefonkiosk som dusch :D En telefonlur som duschmunstycke - festligt!
Jag tror att sista gången för min del var när vi bodde i strängnäs (slutet av 80-talet och början av 90-talet). Men det var innan alla hade egna mobiler. Nu ser man aldrig de telefonkioskarna. De som finns är riktigt gamla och står vanligtvis i gamla stadsdelar som någon slags prydnad. Jag tror i alla fall inte att de fungerar men jag har aldrig kollat.
Kram

Kommentera

Publiceras ej