Karl XV sommarställe!

3kommentarer

(null)

I mitten på 1800-talet bodde Karl XV på samma slott som jag varit på i två dagar. Vilken fantastisk miljö, en resa i tid och rum. Bäckaskog slott ligger på ett smalt näs mellan Oppmannasjön och Ivösjön, ca 15 km från Kristianstad. Anläggningen har sin grund i ett kloster som byggdes av Premonstratensermunkar på 1200-talet. Vid reformationen i slutet på 1500-talet tog danskarna över och byggde ut klostret till den kringbyggda slott vi ser idag. Här kan man bo, äta, njuta, vandra, bada både balja och i sjön. Vill man ha sällskap av några av de som går igen ska man bo på rum 19.  Jag bodde i ett av annexen och det enda spöket jag såg var det i spegeln. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maten var fantastisk god!

(null)

När bokarna slår ut,
återvänder jag. 

3 kommentarer

S

27 Feb 2019 17:58

Det låter alldeles ljuvligt, kan tänka mig att det kommer bli fint när våren hunnit lite längre. Som "norrlänning" tycker jag att det är underbart med bokskogarna här nere.

Ha det så bra resten av veckan, kram!

Ibod11 - Ingrid

27 Feb 2019 18:05

Oj, har du varit ute på roligheter nu igen :D Härligt att få bo lyxigt på ett slott och bli serverad smaskig mat. Det var ju för väl att du slapp se några spöken och jag tror inte att du blev särskilt rädd för spegelbilden :) Det blir perfekt att återvända när du kan vandra i underbar bokskog.
Kram

Pernilla

28 Feb 2019 14:16

Vilket ställe!
Det händer att vi ibland bor över på BoB som är anrika och härliga. Det är ofta de vistelserna som sätter sig i minnet. Scandic har liksom svårt att nå upp till någon wow-nivå.
/P

Kommentera

Publiceras ej