Husqvarna Museum!

3kommentarer

(null)

(null)

Det fick bli en runda till Husqvarna museum också. Har bara hört talas om museumet innan men aldrig varit där. Ett besök jag absolut inte ångrar, vilken nostalgitripp det blev. Vacker miljö både inne och  ute. Så mycket prylar, vissa saker hade jag ingen aning om att Husqvarnafabriken hade tillverkat. Alla dessa gevär , med och utan gravyr, visade väl inte dessa så stort intresse egentligen. Det var betydligt roligare med alla dessa köksprydlar som gjorts eller alla fina motorcyklar. En hel del bilder blev det också så att pappa och jag kant titta på dessa tillsammans en kväll när jag är ledig. 

(null)

Min mamma sparade ihop pengar för att köpa en sådan symaskin som på bilden nedan. Minns när vi hämtade den så stolt hon var, den kostade många tusenlappar. 

(null)

Så här fina kläder kunde man sy

(null)

I mitt första hus stod en exakt lika dan kamin, jag eldade mycket i den. När det var strömavbrott lyfte jag av locket så fanns det en kokplatta där med plats för en gryta, då blev det alltid soppa av något slag. 

(null)

Titta vilken vacker spis med värmeskåp för tallrikar.  

(null)
 
Vad sägs om detta köket, är det något som du skulle kunna tänka dig idag. 

(null)

Finfina mopeder, mc i massor. 

(null)

(null)

(null)

(null)
  
(null)

(null)

(null)

Denna cykel skulle jag gärna velat vara ägare till. 

(null)

Härliga dagar❣️


3 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

28 Aug 2019 10:05

Ett museum helt i min smak. Bruksföremål och hög igenkänning på vissa saker gör att det blir extra kul att gå runt och titta. Jag har varit på ett liknande museum här i närheten men där var det inte ett speciellt varumärke utan massor av gamla och lite nyare föremål.
Köket var säkert väldigt fint då men jag skulle inte vilja ha det ;) Däremot faller jag pladask för kaminen och vedspisen. Vilka hantverk!
Kram

Mia

28 Aug 2019 10:32

Oj, vad du finner! Det här museet hade jag ingen aning om. Ska kolla upp hur de har öppet... Det måste förstås besökas, förr eller senare!

Spisarna är läckra än idag, Köket är inte gångbart i dag, men jag tänker på om mina föräldrar haft det när jag var liten hade de tyckt det varit lyxigt. Då hade vi inte ens vattenledning, fick pumpa upp det ute på gården, året runt.

Tiderna har verkligen förändrats under min/vår livstid.

S

29 Aug 2019 08:57

Sådana prylmuséer är jättekul tycker jag! Särskilt nu när man själv kommit upp en bit i åren och ens egen barndom börjar hamna på museum! ;) Till och med Armémuseum i Stockholm visade sig vara en nostalgitripp då jag kommer från en militärsläkt, där fanns allt möjligt som var en del av vardagen när jag växte upp, inte minst försvarets chokladkaka!

De där spisarna är verkligen jättefina. Jag har aldrig varit sambo med en vedspis så jag vet inte hur smidiga de är att använda, men ack så tjusiga jämfört med en modern.

Ha dig en trevlig torsdag, kram!

Kommentera

Publiceras ej