Jag är en Nolla!

4kommentarer

Vet du vilken blodgrupp du har? Jag har 0 rh- . Mycket bra blodgrupp eftersom jag kan ge blod till alla, men om jag själv behöver blod då är den mindre bra eftersom jag kan hinna förblöda innan de har hittat en skvätt. Jag har varit i det krisläget några gånger att jag behövt blod efter operationer, en gång fick de hämta i Malmö, de andra gångerna har jag hunnit repa mig så pass att jag fått äta järntabletter i evigheter innan det blivit bättre. Jag har alltid varit intresserad av blodgrupper och deras olikheter. Något jag funderat på är varför min blodgrupp heter noll och inte bokstäver som de andra, A,B, AB och Noll, varför inte O? Vetenskapen säger att vi nollor är den ursprungliga blodgruppen, på den tiden när jorden inte brukades utan de levde som jägare och samlare. Ämnesomsättningen på nollor är inställd på att lagra till svåra tider. Nollorna är känsliga för mjölk och gluten, vi har mycket magsyra och kan smälta mat bra. All mat innehåller lektiner som liknar någon av blodgruppernas antigener. Lektinerna i sin tur reagera olika i kroppen beroende på vilken blodgrupp man har. Tyvärr är nollorna känsliga för magsårsbakterier och drabbas ofta av sår i mage och tarm. Nollorna har lätt för att bygga muskler och bättre förbränning. Vetenskapligt så är inte forskare överens om kost och motion vad det gäller olika blodgrupper, men när det gäller mig så stämmer det väl in både då det gäller  känslighet med magen av mjölk och gluten samt att jag har väldigt lätt att bygga muskler.  (Om jag ger kroppen en chans 😅)
 
 
 
Dags att sova!
😴

4 kommentarer

Gittan

12 Sep 2018 11:05

Intressant jag har samma blodgrupp också. Vi kan ju ge bort till alla men synd om oss när vi behöver. Jag har lämnat blod i många år och det är så uppskattat.
Jag vet jag tänkte i början att det kunde ju va bra att spara en påse om jag behövde nån gång...jag har inte behövt det men skönt att det löste sig för dig.
Ha en bra dag. Kram 💖

Ibod11

12 Sep 2018 21:29

Jag har också samma blodgrupp :) Har varit blodgivare i många år innan jag inte fick lämna längre av olika orsaker. Det hände flera gånger att de ringde efter mig om jag inte kom så regelbundet som jag brukade, just för att de behövde den blodgruppen. Tyvärr blev min väntan på ny lever väldigt lång pga min blodgrupp men till sist blev det ju väldigt bra :D Har ingen aning om ifall min ämnesomsättning är bättre eller sämre än andras eller om hur lätt jag bygger muskler. Jag har alltid druckit och ätit ganska mycket mejeriprodukter ända tills för knappt ett år sedan. I samband med min kostomläggning blev min mage mycket mer välmående och fungerar bättre och kanske är det inte bara det uteslutna köttets förtjänst :)
Kram

Marie-Louise

13 Sep 2018 14:00

Jag vet faktiskt inte riktigt vilken blodgrupp jag har. Nu måste jag kolla upp det :) Det är ju liksom lite bra att veta, så tack för påminnelsen.

Maria

14 Sep 2018 02:36

Intressant inlägg! Jag har A rh+ som blodgrupp :)

Kommentera

Publiceras ej