Evigt unga!

2kommentarer

Jag är så fascinerad av sköldpaddor, inte bara för att de kan bli väldigt gamla utan för att jag tycker de är så häftiga. Sköldpaddor är kända för att vara väldigt långlivade. De lever till och med så länge att det är svårt att veta hur gamla de kan bli. En sköldpadda dör sällan av hög ålder utan av sjukdom eller rovdjur. Hur gamla de skulle kunna bli om de slapp skador eller sjukdom är svårt att säga men flera arter har blivit över 200 år. När vi var i Australien så såg vi sköldpaddor som spolats upp döda på land, de sa att det troligtvis berodde på all plast som finns i vattnet. Bilden på sköldpaddan nedan är från Ölands djurpark. När han fick syn på Eddie vid stängslet så fick den en väldig fart och ville nosa på honom. Eddie blev helt skräckslagen. Så det blev inget kompisgos den dagen 😁
 
 
 
Måndag igen!
 
😁

2 kommentarer

Ibod11

02 Jul 2018 05:03

Jag håller med om att de är fascinerande.
Stackars Eddie som blev så rädd. Lite synd var det om sköldpaddan också som inte fick bekanta sig med den fina vovven :)
Kram

S

02 Jul 2018 09:07

Sköldpaddor är verkligen intressanta. Tänk att de har lyckats överleva så länge... Men stackars Eddie, han visste nog inte vad han skulle tro.

Kram!

Kommentera

Publiceras ej