Semester!

1kommentarer

Avslutade jobbveckan med att ha fest med mina jobbarkompisar, för sedan står det semester på mitt schema. Vi hade en väldigt trevlig kväll med många fantastiskt goa skratt. Ni vet när man bara tänker på allt dagen efter så börjar man skratta. De sista åren så har vi även haft paketleken. Kära nån så galet roligt. Vi köper tre paketet var för max 100 kr för alla och så slår vi in något som vi har hemma som vi tröttnat på eller inte har plats för längre. Tärningen rullar och skratten haglar, paketen knycks från varandra och alla har just sin favorit som de absolut inte vill bli av med.  Ibland råkar denna favorit vara allas. 

(null)

Semester på jobbschemat men istället för att jobba natt ska jag hjälpa lillebror att sälja julgranar. Mycket trevlig syssla att avsluta året med. Tyvärr så är det inte lätt att konkurrera med de störta butikerna och företagen som så gott som skänker sina granar om de köper något annat också. Det är väldigt mycket jobb för min lillebror med planering, inköp, travande i skogen för att leta lämpliga granar samt rensågning och att transportera granarna till stan. Det är många som höjer på ögonbrynen när vi säger att granarna är huggna i förra veckan. Men vi kör ett år i taget så får vi se när vi tröttnar på detta som varit en tradition i fyra generationer vad vi vet iallafall, kan ha varit längre. Det lär inte vara någon av våra barn som kommer föra denna tradition vidare iallafall med allt slit som ligger bakom. Nu är det nog mera så att min lillebror vill inte svika kunderna som troget kommer år efter år och har gjort även där i generationer. Ett år i taget får det bli. 

(null)

Nu blir det hundträning
och långpromenad. 

1 kommentarer

Ibod11

13 Dec 2018 20:47

Jättekul med fest och paketspel med jobbarkompisarna. Men jag hoppas att allla fick något med sig hem.
Det låter så mysigt att sälja julgranar men jag förstår att det är ett väldigt slit. Men kanske kan man göra på ett annat sätt. När jag var barn var en av de roligaste traditionerna att få följa med pappa till Lions julgransförsäljning. Man fick gå in i skogen, ett ganska stort men avgränsat område, hugga sig en gran och sedan betala ute vid parkeringen. Om logistiken tillåter kanske det kan vara något att fundera på.
Hoppas att du hinner vila lite också på din semester :D
Kram

Kommentera

Publiceras ej