Hälsosam hobby!

3kommentarer

"Hobby är en fritidssysselsättning som utförs som avkoppling eller nöjes skull till skillnad från ett yrke som utförs för försäljning. Med andra ord kan en hobby sägas vara frivol, lättsinnig, men också ett sätt att göra fritiden meningsfull" enligt wikipedia.
 
En stressig vardag förbrukar energi och det är då lätt att känna sig orkeslös. En hobby man brinner för är ett roligt och effektivt sätt att fylla på bränslet. Enligt en studie så håller man sig friskare och får bättre livskvalitet än om man inte har någon fritidsaktivitet. Oavsett vad du gör så är det viktigt att det känns meningsfullt och att du känner dig glad. När man väl sitter där och känner sig håglöst ointresserad och utarbetad kan det kännas motigt att ta sig för något, men en blick i backspegeln kan räcka för att komma på något. Om inte annat så kan man ju kolla upp vad vännerna håller på med så kan man ju hänga på där. 
 
För egen del så finns det inga fritidsproblem, det är väl därför jag sälllan är sjuk 😄. Stugan, fotografering och hunden ger massor av energi ❤️
 
 
 
 
En natt kvar av fyra, sedan det blir det ledigt
och mina hobbies väntar på mig 💖

3 kommentarer

Guldkryckan.

04 Jul 2017 20:34

En hobby är viktigt att ha, blev varse det när jag tillträdde detta yrket för fem år sedan.
Utan det hade jag nog fastnat med pannan i den beryktade väggen för länge sedan.
Fina bilder där 👍👍👍

Pernilla

06 Jul 2017 20:07

Jag gjorde delar av min hobby till jobb. Hur blir det då? Kan erkänna att päls är kul men efter en dag vid trimbordet är det inte roligt att ta ihop med sina egna hundar, så som förr. Men allt annat runt hundarna med träning och så, finns ju kvar som hobby.
/P

Gittan

07 Jul 2017 14:52

Jag gjorde som Pernilla min hobby blev mitt jobb. Jag är ju intresserad av friskvård och kroppsvård så jag blev massör. och i företaget tog jag in försäljning av aloe vera produkter.
Jag har en del må bra kvällar där jag har visningar och även då säljer. Så visst är det viktigt att ha en hobby och har man det som jobb är det ju ännu bättre. Trevlig helg. Kram.

Kommentera

Publiceras ej