50-plusglömska

4kommentarer

För ett tag sedan så pratade vi om glömska på jobbet. En av tjejerna berättade att hon ofta får treva efter orden innan hon kommer på vad hon ska säga. Det kunde handla om enkla ord som man ofta använder när man samtalar. Ibland glömde hon bort var hon ställt bilen och vad människor heter. Jag har läst att om man kommer på ord och namn efter ett tag så finns det inget att oroa sig över, orolig ska man bli ifall vardagen inte fungerar. När jag hörde henne berätta så är det ungefär så som jag själv upplever mig emellanåt och jag har inte funderat över om det kan bero på en blivande demens. Jag kanske också skulle börja oroa mig. Helt ärligt gör jag inte det, inte så länge jag hittar hem när jag väl funnit bilen på parkeringen.
 
 
Åska och ösregn hos mig!
Underbart!

4 kommentarer

S (Ord2)

30 Jul 2017 16:26

Flera gånger har jag upplevt en faktiskt lite intressant grej, när jag har tagit en viss typ av mediciner (anti-epileptika, fast jag har inte epilepsi men dessa används mot lite allt möjligt annat också) så har jag tappat ord till höger och vänster, och stavningen... ujujuj. Blir inte direkt glömsk i allmänhet, men språket påverkas mycket tydligt ("ehhh, den där stora vita saken man har i köket och ställer mjölken i, vad heter den???") Sedan när jag slutar med medicinen så kommer orden tillbaka. Men så börjar jag med en annan liknande medicin och orden springer sin kos.

Min man har börjat tappa namn ibland, men han är ju över 70 så det känns rätt normalt ändå. Blir lite lustiga samtal när vi båda tappar samma namn samtidigt! ;)

Jättemycket åska här också!

Kram!

Days by Johanna

30 Jul 2017 19:27

Tror inte du behöva oroa dig, Men man börjar såklart fundera på det när man diskuterar det.

Days by Johanna

30 Jul 2017 21:48

Ja är så nöjd, hitta den för ngn vecka sedan, men fick vänta till lönen kom och tur var det, för nu hade de kampanj så den var 300kr billigare :)

Ja nu gör jag mig aldrig av med vitrinskåpet igen :)

Ja badkar är verkligen det bästa som finns :)

MARIE-LOUISE

02 Aug 2017 15:33

Jag kommer på mig själv med att glömma ord och så ofta men jag kopplar oftast det till stress.
Vad roligt att jag hittade in till dig igen :) det var länge sedan jag var in här hos dig

Kommentera

Publiceras ej