En ska nu bli fler!

3kommentarer

Älskade pelargoner! Jag har inte varit någon stor vän av just denna blomma. Uppsakattat den hos andra då de ofta varit både stora och fulla av fina blommor. Hos mig har de blivit taniga och om man råkade skymta en blomma någon gång på hösten så frös den ofta ihjäl innan jag han att se eller njuta av den. Fick för några år sedan fina blommor av en bekant med kruka och allt, bevarade och skötte de så de växte och blommade rikligt i några år. Lättare då de är fina från start. Men hösten och frosten kom tidigt ett år och jag hann inte ta in de i tid eftersom de stod uppe utanför min stuga. Då gav jag upp! Men nu så är det dags att göra ett försök. Jag testar med sticklingar. Det finns många sätt att få de till att gro. Jag testar att först sätta de i vatten, förhoppningsvis blir det rötter. Hur var det nu, ska man tacka för sticklingar eller är det bättre att nypa av i smyg för att stjäla sig en stickling?
 
 
 
 
Ännu en härlig dag som ska upplevas!
 
😄

3 kommentarer

Micke

12 Mar 2016 17:35

Jo...här har vi ju bara en balkong...men frugan planterar nåt varje vår....riktigt mysigt blir det.

Ha en jättefin kväll:)

AnnaKK

13 Mar 2016 09:09

Ska nog gå bra att få rötter på de där! :-)

Jag brukar dock inte heller ha nån vidare tur med pelargoner, så jag har inte haft några såna på många år.

Däremot gör jag ständigt nya plantor av ett par växter jag har ärvt från min farmor - tänker mej att barnen nån gång ska vilja ha dem!? Men ännu så länge är det bara sonen som har en av dem i sitt hus - en jättefikus av nåt slag - och det beror enbart på att det är jag själv som har tagit dit den... Men eftersom den lever ännu, antar jag att han faktiskt vattnar den ibland!? ;-) Dottern har ännu så länge ratat dem, med följden att jag för tillfället har på tok för många novemberkaktusar i allehanda storlekar! ;-)

Maria

14 Mar 2016 15:10

pelargoner är ett kapitel för sig och grannarna mina förvarar dom över vintern, får dom att växa igen och bli prunkande lagom till sommarn. Hur i hela friden bär de sig åt. Sticklingar låter mycke bättre och för en gångs skull är det nog tillåtet stjäla lite snällt. :) Du ska ha lycka till med pelargonerna!

Kommentera

Publiceras ej