Nyttig rot!

1kommentarer

Morot, den eviga trotjänaren. Det är så gott med morötter. Moroten är släkt med persilja, fänkål, dill och kummin som odlas för sina välsmakande blad och frön, precis som moroten gjorde från början. Moroten bör hanteras varsamt annars kan den bli stressad och då blir smaken besk. Äter man denna goda rot kokt så tar kroppen upp näringsämnena lättare, den goda söta smaken blir mera lättåtkomlig då. För min egen del så serveras den orange-röda älsklingen riven idag. 
 
 
 
Fredagsmys på er!
 
😃
 
 

1 kommentarer

Ingrid

19 Feb 2016 23:10

Från en ö till en annan - jag får väl skämmas som aldrig varit på Öland, men det blir kanske någon gång.

Morötter gillar jag också och visst är det gott med ganska fint riven morot med en aning citronsaft på. Det kan jag äta som godis.

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Kommentera

Publiceras ej