Litet Paradis!

1kommentarer

Nu ska jag tjata lite om den där lilla ön som jag brukar besöka allt som oftast när jag har lust och tid. Läste något häromdagen som var väldigt intressant i en tidning på jobbet som jag inte hade en aning om. Det var att när läsarna av ett stor amerikanskt resemagasin skulle rösta fram sin favoritö så kom Öland på tjugonde plats, tätt efter Maldiverna. Bland favoriterna fanns även Bali och Bora Bora, men ingen annan nordisk ö platsade på den prestigefyllda listan. Reportaget som jag läste om handlade också om att upptäcka Öland på två hjul. Eftersom jag trampat runt en del på ön så vet jag att det är både smidigt och lätt att utforska cykelledes. Glöm nu inte bort att Ölandsbron har cykelförbud sedan 1995, men det är inte kört för det för det finns en cykelfärga som går mellan Färjestaden och Kalmar den varma årstiden på året. Det finns en 40 mil lång skyltad led som sträcker från norr till söder och lite härs och tvärs som verkligen inbjuder till cykling och som gör det lätt att planera både långa och korta turer. Jag har beställt en cykelkarta där man kunde se minsta lilla ko stig och som gör det möjligt att upptäcka både nytt och gammalt. Det är snart dags för planeringen av sommarens cykeltur på ön.
 
 
 
Trevlig lördag!
 
🚴 😅
 
 

1 kommentarer

Mia

20 Feb 2016 12:29

Öland har jag varit på flera gånger, bl.a firat midsommar på en tältplats i min ungdom, ja, mer än en gång. Dessutom har jag kört Öland runt vid något tillfälle, besökt Alvaret, södra och norra udden, vandrat bland ljuvliga blomster... ja, sett en hel del, men det finns säkert massor kvar.

Amerikanarna finner sina smultronställen, men attraherar inte Gotland dem mer, funderar jag. Kanske beroende på att det ligger längre ifrån fastlandet - inte vet jag.

Kommentera

Publiceras ej