När föräldrarna är på resa......

1kommentarer

.....dansar jag och barnbarnen på bordet. Sent igårkväll tog jag min packning och drog till Kalmar. Barnbarnen och jag ska ha en hel helg för oss själva medan de stackars föräldrarna ska åka iväg för att ha tråkigt utan oss. Snart blir det skogspromenad ska bara bli klar med morgonfixet till Alfons nynnande från TV-rutan. Undrar ifall jag kan beställa lite solsken till promenaden, det kan väl inte vara för mycket begärt. Eller hur?
På fredagar är N ledig från förskoleklassen, men hon tycker det är så kul att träna på att skriva bokstäver så hon ha alltid sin lilla bok nära till hands. Trots att det är många år sedan jag själv lärde mig skriva så minns jag hur tråkigt de var med de där böckerna då man skulle skriva sida upp och sida ner med samma bokstav. Jag ville lära mig skriva sagor och läsa böcker, traggla var inte min starka sida. Men det var säkert något bra med det också.
 
 
Trevlig fredag mina vänner!
 
😃

1 kommentarer

S

16 Oct 2015 19:42

Tänk när man skulle lära sig skrivstil också... Det här har jag ofta funderat på: när man ser riktigt gamla brev från 1800-talet eller så skriver de så fantastiskt vackert. Själv fick jag väl också lära mig skrivstil i lågstadiet och det såg nog hyfsat ut, men med åren förföll det totalt, även före datorernas tid. Moderna människor skriver ofta lite hipp som happ, även om de en gång lärt sig skriva på ungefär samma sätt. Det är i princip bara lärare som skriver "enligt mallen". Hur kunde 1800-talsmänniskorna behålla det där tjusiga? Livets mysterier... ;)

Ha en underbar helg nu och mys riktigt ordentligt.

Kram!

Kommentera

Publiceras ej