Delad tur!

4kommentarer

När klockan ringde 05.30 idag så var det nästan så jag ångrade att jag varit så välvillig till att jobba dagtid på det stället som jag annars har min nattjänst. Men när jag väl hade kommit ut ur duschen och frukosten var på plats så kände jag mig redo för att köra ut på öarna. Får väl skylla mig lite själv eftersom jag blev sittande vid datorn när jag egentligen borde sova, men det är var inte så lätt att komma till ro med surret från avfuktaren. Hahaha...inte utan att det var lite roligt att se uppsynen på brukarna när jag kom in på alldeles fel tid mot vad de brukar få se mig. Så när morgon- och förmiddagsbestyren var klara så blev det några timmar ledigt för att snart köra tillbaka igen, det är detta som kallas delade turer. Kan knappast inte vara en man som kom på detta, men som med allting annat så är det delad mening. En del gillar delade turer och en del gillar det inte, för min egen del så är det inget jag tycker om. Jobbar hellre 12 timmarspass. Hur som så har jag hunnit med att klappa katt, ägarna kommer hem idag....redan en vecka gått. Några bilder blir det inte, när jag tog fram kameran så började katten att fräsa och försvann, jag tolkade det som om katten inte ville vara med på bild. Den blyga katten har inte visat sig på hela veckan trots mitt tålamod. Ägarna sa att den kan vara sådan så jag litar på att det är så. Nu är även middagen på plats så nu behöver jag inte fundera mer på mat innan jag kommer hem igen vid 22-tiden. Har packat med frukt och två knäckebröd ifall det skulle knipa, något annat tror jag inte ska behövas.
 
Nästan som på riktigt!
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)

4 kommentarer

TantGlad

26 Jul 2015 17:50

De som jobbar inom vården kan ha det rätt tufft kan jag tänka mig. Långa skift och obekväm tid.
Haha.....katter är speciella dom. Han häll sig på säkert avstånd missen hihi.

Regn hos mig. Men vi får hoppas på ett litet soligare väder nu. Det är på tiden och inte en dag försent.
Söndagskram till dig

Anonym

26 Jul 2015 18:55

Jag vet inte vad som hände när jag skulle svara på din komentar på min blogg så gick det inte. Och visst är det gott med svamp. Delade turer kan ju vara bra ibland tycker jag, jobbade ju så förr också.
Jag förstår att dom blev förvånade när du kom på fel tid. Kram på dig.

S

26 Jul 2015 21:26

Nu har jag aldrig jobbat delade turer, men för mig låter det som helvetet på jorden, ungefär ;) Tur då att det finns andra som kan ta dessa.

Katter är egensinniga, minsann. Det är verkligen trist att min man är så allergisk, skulle gärna haft en av de ragdolls som min yngsta son föder upp, de är ljuvliga och keliga. Men men.

Kram!

Mia

27 Jul 2015 12:58

Jag tycker att delade turer är väldigt otidsenligt, men de finns förstås för att då behövs inte tillgång till så många personal när man ska få ihop ett schema.

När man arbetar delade turer, allra helst inom äldreomsorg, så får man slita med allt det tyngsta arbetet. Eftermiddagstimmarna är i regel inte så fysiskt tunga.

Ekonomi, pengar som styr i stort sett allt i vårt samhälle.

Kommentera

Publiceras ej