Årets fattigaste dag!

3kommentarer

Igår sägs det vara årets fattigaste dag, men för oss som inte får lön förrän på tisdag får leva på soppa några dagar till. Som tur är så är det inte riktigt så illa. Läste i tidningen om massor av bra tips vad man kan göra för att dryga ut budgeten. Minns då alla barnen bodde hemma hur drygt det kunde vara i januari med den skrala kassan som var en följd av julen. Februari, mars var också väldigt långa månader då alla räkningar på medlemskap, försäkringar och annat som kom i början på året skulle betalas. Typiskt var ju också att allt hade en förmåga att gå sönder då man helst ville slippa några extra kostnader. Diskmaskinen gick sönder några veckor innan jul och alla var väldigt överens om att hjälpas åt med disken så att den kostnaden kunde vara tills längre fram. Nu kan jag småle åt vem det var som ALLTID fick den stora äran att stå där och diska, om det skulle bli gjort. Värre var det när värmeväxlaren gick sönder och sonen tyckte att vi kunde elda i kaminen tills efter jul, men där gick min gräns. Det som förvånade mig var hur dyrt ett litet kretskort kunde vara som tog reperatören några få minuter att byta, Hur som så blev det jul det året också.
 
 
 
 
 Fredag hela dagen!
 
:-)
 

3 kommentarer

Ailas

23 Jan 2015 11:13

Det är mycket värt att ha lärt sig att sköta sin ekonomi. Då blir det inte så fattigt ens i januari. :)

Förresten, soppa är gott! Särskilt grönkålssoppa med chili. Om jag så vore miljardär, så skulle jag äta denna soppa.

Trevlig helg
Kramar

Mia

23 Jan 2015 12:19

Att ha varmt i huset ær alltid vært sitt pris, tror jag!

Soppa, jo, det gillar jag, men inte varje dag... ;-)

S

23 Jan 2015 18:44

Vi sjukpensionärer/pensionärer får slantar den 19:e ;) Men vi håller ändå på att äta oss igenom frysens utbud så det blir lite omsättning.

Här är det då ingen brist på värme - av outgrundlig anledning kan man inte justera elementen i vår lägenhet, så vi har 24-25 grader på vintern. Nästan tropiskt! :)

Ha en skön helg, vare sig det är jobb eller vila.
Kram!

Kommentera

Publiceras ej