Rökförbud!

5kommentarer

Till sommaren är det 10 år sedan det blev förbjudet att röka på pub-och restauranger här i Sverige. Kommer ni ihåg debatten? Alla krögare var helt säkra på att folk hellre skulle stanna hemma än att gå ut för att ta sig en öl om de inte fick röka. Det skulle var spiken i kistan helt enkelt. Tji fick de!!! Summan blev att nu gick även de ut som valt att hellre sitta hemma för att de luktade så fruktansvärt i dessa lokaler. Tänk, där satt man med sina barn de gånger som man var ute och åt på restaurang. En dagmamma som jag hade till mina stora barn en väldigt kort tid rökte inne, hände till och med att hon rökte vid matbordet ifall man råkade komma tidigare än vad vi bestämt. Extrakläderna som man hade med i väskan fick tvättas varje dag. Helt sjukt då man tänker efter på alla platser som det fick rökas på förr. Som tur är så är det andra tider nu. Synd bara att rökningen ökar bland unga tjejer. Livet är skört.
 
 
Måndag och nya tag!
 
:-)

5 kommentarer

AnnaKK

09 Feb 2015 09:31

Tack för grattiset! Det var i och för sej igår jag fyllde, men det spelar verkligen ingen större roll numera. :-) Hade starka funderingar på att inte fira nåt alls, men så blev jag övertalad att göra det ändå... Och så blev jag sjuk och hade plötsligt en väldigt bra ursäkt till att ställa in kalaset - men då valde jag att fira iallafall! För inte sjutton kunde maken och jag vräka i oss allt inhandlat fika själva ju!!! ;-) Hoppas nu bara att jag inte smittade ner alla som var hit igår... <:-I

Jag minns mest hur fruktansvärt illa man luktade när man kom hem från utekvällarna "förr i tiden", det var ju som en smog av cigarettrök inne på dansställena. Restaurangerna vill jag minnas hade en del för rökare och en större del för icke rökarna - fast visst blev det 100, om inte 1000 gånger bättre och trevligare när rökförbudet infördes!! :-)

Hade en ingift moster som alltid rökte i bilen, och nån gång skulle jag åka med henne. Det var bara en kort bit, men hua så illamående jag blev. Hade vi inte varit framme när vi var, så hade jag nog spytt i bilen... 8-X

Lovar att wachteln kommer att få både motion, hjärn- och nosgympa!! :-)

S

09 Feb 2015 11:21

När jag var runt 20-22 vistades jag i en miljö där närapå alla rökte på jobbet, vid skrivbordet, tänk bara lukten av gamla fimpar... och senare när jag gifte mig rökte min första man inne hemma... usch usch usch. Men en var så van att en inte reagerade. På den tiden hade det inte riktigt gått in heller att man inte skulle röka med barn i närheten. :( Jag är överlycklig åt rökförbudens intåg! (Fast får jag komma med en bekännelse: jag tycker att snus luktar gott... min man snusar sånt där riktigt gubbsnus, löst grovt, och en gång om året tar jag mig en prilla när jag är full, är man ovan får man en riktig kick... men mer än så får det inte bli! )

Japp, så var det en ny vecka. Ha det bra.
Kram!

Ailas

09 Feb 2015 20:56

Nog minns jag röksnacket och jag minns hur illa jag mådde i rökiga lokaler. Var nog den gladaste laxen i hela havet när förbudet kom, är ju överkänslig för röklukt, men älskar att gå på fik och restaurang.

Min pappa var tidig med rökförbudet, förresten... för redan under min uppväxt var det förbjudet att röka hemma hos oss. En del tyckte att det var lite "gnälligt", men det fick de gärna tycka.

Önskar dig en fortsatt fin kväll!
Kram

Bosse Lidén

09 Feb 2015 21:10

Nu fick du mig att tänka på att Jennifer också hade en dagmamma som rökte hela tiden. Vi bytte "plats" rätt fort. Usch med rök jag andats in genom åren. Kram Bosse Rökfri

Gittan

10 Feb 2015 06:58

Ja tänk så mycket passiv rökning man fått genom ren när dom rökte inne, min pappa rökte och det var ju så då. Tur att det blev slut på det på restauranger. Men synd att det är så många som röker, vilket gift dom får i sig med varje cigarett. Usch o fy.
Ha en skön dag. Kram.

Kommentera

Publiceras ej