Snälla telefonförsäljare!

4kommentarer

Idag när jag gick en skön morgonpromenad så hann det ringa 3 telefonförsäljare på mindre än 30 min. Jag svarade med min för tillfället hesa stämma, "Hejsan Lotta hoppas du haft en fantastisk helg", hörde jag i den andra änden.!!! Redan där tappar jag intresset, inte för att min helg varit dålig utan att jag vill vara ifred från alla försäljare. Jag är vänlig men bestämd över att jag inte vill köpa omega3 eller vill byta elbolag eller låna pengar. Trotts att jag säger att jag inte är intresserad utan är nöjd och att det är bättre de lägger tiden på någon annan så fortsätter de bara att mala på. Jag tackar så vänligt för samtalet och säger hej då tre gånger, men personen i den andra änden bara ignorerar mig. Det slutar med att lägger på luren, alla tre gångerna. Förlåt mig snälla telefonförsäljare, förstår att ni vill ha ett jobb men låt mig vara!!!!
 
Nu blir det fruktstund!
 
Funkar Nix på mobilen tro?
 
:-)

4 kommentarer

Mia

10 Aug 2015 16:20

Precis, så är det! Förmodligen skolas de in i branschen till att inte lyssna på motparten. I alla andra sammanhang, jag känner till, lyfts det fram hur viktigt det är med lyssnandet!

Det här har medfört att jag svarar inte ens på okända nummer längre! Skitföretag, min adrenalinnivå stiger bara jag tänker på deras monologer jag lyssnat på tidigare...

Mia

10 Aug 2015 16:37

Nu denna vecka som kommer ett evenmang som heter Ljungbydagarna V.33

Här kommer programmet: Länken:

http://ljungbydagarna.se/

Har det till godo!

Micke

10 Aug 2015 18:34

Ska väl finnas ett "nix" även för mobil har jag hört...men jag vet inte riktigt.
Kör ju kontantkort jag, men har man haft det tillräckligt länge och nåt företag som har ditt nummer säljer det så har man en massa samtal helt plötsligt från försäljare.
Frugan har det problemet...ska se om jag kan komma på hur man spärrar enskilda nummer här iallafall på våra telefoner...får kolla upp "nix" också.

Nä...de har nog många ggr inte fått lära sig att ge upp i tid innan man slänger på luren.
Synd att man inte kan "slänga" på luren som man gjorde förr på vanliga bordstelefoner...det blir liksom inte rätta "knycken" att bara trycka av samtalet...ytterligare en sak som var bättre förr ;)

Ha de bra nu.

S

11 Aug 2015 08:40

Jo, går att spärra mobiler också:
http://nixtelefon.org/
Läs dock om undantagen:
http://nixtelefon.org/sa-gar-det-till/undantagen/

De stackars ungarna (för det är mest ungar) som jobbar som telefonförsäljare får lära sig att de absolut inte ska ta ett nej. En son hade ett sådant jobb för flera år sedan, men stod bara ut i en vecka, och då jobbade han ändå mot företag och inte privatpersoner. Jag väljer alltid att bara lägga på utan diskussion.

Jag får faktiskt väldigt sällan försäljningssamtal på min mobil, trots att jag måste ha haft samma nummer i femton år eller så. Det är nog nästan bara (sparsamt) min nuvarande mobilleverantör, och det är ju inom reglerna. Men på fasta telefonen kommer det ibland såna där skumma samtal från ett callcenter i Indien eller dylikt, ja någon kvinna som kanske säger att hon ringer från Italien men den indiska accenten ligger tung. :)

Kram!

Kommentera

Publiceras ej