Skyll dig själv!

8kommentarer

"När huvudet är dumt, får kroppen lida" sa alltid min faster till mig när jag växte upp. Nu i vuxen ålder så borde man ju vara klok nog att undvika sådana situationer där detta kan tänka sig uppstå. Men......!! Sedan 4 år tillbaka har jag bara ätit godis på lördagar. Ett nyårslöfte som jag har hållit utan några som helst problem. Problemet är att jag inte borde äta godis alls, för att varje söndag när jag vaknar så är min magen svullen och öm. Några smaskiga chokladbitar, salta bilar, skumtomtar, punchpraliner och en och annan liten sur napp och en hel del annat passaserar gärna min gom. Jag vet.... får skylla mig själv. Får nog gå i terapi. Läste i en tidning att man kan prova att dricka surt för att minska sötsuget. Så nu ska jag prova att dricka ett glas vatten med en halv pressad lime i varje dag i flera veckor. Mycket gott tycker jag, så då hjälper det säkert inte på mig. Det är nästan så att man tror att det bara hjälper när något smakar pyton. Återkommer med resultatet :-) 
 
 
 
Nu får det bli lite OS innan långpromenaden!
 
Söndagens tankenöt från det lilla
röda kuvertet lyder.
"Finns det människor i ditt liv som stjäl din energi?
.....undvik dem!"
 
:-)

8 kommentarer

S

09 Feb 2014 16:49

Jag kör med kolsyrat vatten, har en sodastream. Av någon anledning hjälper det ibland mot sötsug, med betoning på ibland - idag har jag proppat i mig m&m:s. Jaja. Hoppas limevattnet är till hjälp.

Kram!

Inger Maryissa

09 Feb 2014 16:55

jag kan inte äta godis för jag tål det inte
samma med kakor, tårta osv.
för om jag äter dessa saker blir jag bl.a. mycket illamående efteråt
kram

Eivor

09 Feb 2014 22:09

Tackar så mycket. Jag rodnar ju ända ner till tårna. Nej det gör jag inte, jag har bara haft tur.
Om jag hade vetat att du hade sol så, ja då hade jag kommit på en gång. Här tror jag hösten har börjat.
Man lär sig nog aldrig undvika situationer som inte är bra, man vet bara om dem. Men det låter inte roligt det där. Hoppas det hjälper med din "trolldryck".

Konstig emailadress får du av mig idag. Fast jag prickat i kom ihåg mig så gör den inte det och ändå har jag ju min blogg på blogg.se fast den används sällan.Är det tomt nästa gång så tar ja min riktiga adress igen.

Ha en fin kväll.

Kram

TantGlad

09 Feb 2014 22:35

Jag till hör de få människor som avskyr sött och godis. Jag gillar inte godis nu och gjorde det inte som Barn heller. Men jag kan äta nån tårtbit någon gång men mår illa efteråt. Är jag på nån shoppingtur och ska fika då tycker jag det är gott med kaffe och tårtbit.
Du får testa nu med vattnet. Det är nog jobbigt att avstå från sötsuget om man är en gottegris *ler*
Ha en jättefim ny vecka nu.
Kraaaam.

Spanaren

10 Feb 2014 08:18

Fin bild!
Lycka till!
Tål inte med godis som är så gott!!!!
/kram

AnnaKK

10 Feb 2014 08:53

Ja, det är märkligt det där med sötsug... Jag trillar dit gång på gång, och mår ofta inte heller helt bra i magen efteråt. Men det tycks inte hjälpa ett dugg att man redan i förväg vet hur det ska sluta... <:-I

Nix, inget växthus bland presenterna men väl några slantar som kanske kan bli grundplåten i ett sparande till ett sådant!? :-) Å andra sidan "eldade" sonen upp min vattenkokare igår, så jag får kanske börja med att köpa mej en ny sådan... Funderar som bäst på om det verkligen är en nödvändig pryl att ha!?

Annika

10 Feb 2014 10:09

Godis ÄR gott. Även om min mage pallar för det så får jag SÅ dåligt samvete efteråt, och då mår man ju inte så bra.Hoppas att det funkar med lime.
Ha nu en fin Måndag.
Kramen

Ailas

10 Feb 2014 17:06

Smågodis och sånt har aldrig lockat mig, däremot choklad. Har numera övergått till mörk choklad och inbillar mig t o m att den är nyttig. Om inte annars, så kanske därför att bitarna blir ganska små. :)

Sedan har vi det där med bullar... har faktiskt slutat att baka. Du förstår säkert varför?

Trevlig kväll
KRAM

Kommentera

Publiceras ej