Örnboet!

3kommentarer

En dag då dottern var borta vid piren började hon prata med en dam som hade mycket intressanta händelser att berätta. Damen kom från London men hade nu bott i Australien i 40 år. Hon och hennes man hade älskat havet och de hade seglat mycket. Nu levde hon själv och varje dag gick hon bort till piren för att titta när delfinerna lekte eller när sköldpaddorna simma omkring. Hon berättade om örnboet för Emmie, vilket jag är väldigt glad över eftersom jag satt där långa stunder för att se örnarna flyga fram och tillbaka med mat och byggmaterial. I Australien så värnar man mycket om djuren, det finns organisationer som tar hand om alla möjliga skadade djur eller om de bara hamnat fel. Örnboet är ett bevis på detta. Örnfamiljen fick sitt bo flytta för många år sedan och sedan dess har det alltid bott någon där. Damen brukade ha sin kikare med sin för att titta på örnarna från piren, men jag tyckte det var mycket trevliga att se dem på nära håll.
 
Här ute från piren kunde man se örnboet in mot land..
 
 
..och då kunde man skymta det ovanför trädtopparna..
 
 
....eller så gick man dit och då såg man betydligt bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket trevlig syssla att roa sig med,
både då och nu.
 
 
Ha en fortsatt fin tisdag.
Vi har kanonväder :-)
 
 

3 kommentarer

S

24 Sep 2013 14:20

Ljuvliga fågelbilder! Så roligt att folk bryr sig.

Ha det bra idag!

AnnaKK

25 Sep 2013 07:44

Här har vi en hyfsad frostknäpp nu på morgonkvisten - det är väl en följd av gårdagens vackra klara väder, kan jag tänka!? Brrr... Får hoppas att solen snart kommer fram - annars får jag nog göra en brasa i kaminen. Det är knappt 18 grader i köket just nu.

Spännande med örnarna!!

Bosse Lidén

25 Sep 2013 14:33

Vilket spännande inlägg och vilka fina bilder. Jag skulle också blivit fascinerad både av örnarna och den äldre engelska damens livsöde.

Kommentera

Publiceras ej