Sårbart!

5kommentarer

När jag var på ett informationsmöte för ett tag sedan så råkade en blind hamna bredvid en döv. Den blinda mannen kom sent så det var den enda plats som fanns ledig. Under informationsmötet så skickades en blankett runt och när den sedan hamnade hos den döva tjejen så blev den liggande där. För hur skulle hon göra för att få mannen att förstå. Maximal otur att han hamnade just där, men det var inte utan att jag fick mig en tankeställare hur sårbart det kan blir när man inte kan kommunicera med varandra. Nu löste det ju sig när mötet var över men jag kan tänka mig att den stackars tjejen funderade mer över blanketten än vad som sas på mötet. Dövtolkarna som var där hade behövts under Nelson Mandelas minnesstund. Dessa var både på riktigt och grymt duktiga. Jag hörde att det även skulle finnas en hörtolk till nästa gång det blev ett liknade informationsmöte. Känns ju bra.
 
Dagen ljus håller på att brinna ut, det får blir ett nytt i morgon!
 
God Natt, mina vänner!
 
:-)
 
 
 

5 kommentarer

Spanaren

12 Dec 2013 07:41

Intressant och verkligen intressant det du säger och här fick jag mig också en tankeställare. Du skulle behöva göra en insändare om detta på din ort så att det inte händer igen. Var det inte något om en tolk som skulle tolka via Mandelas minnesstund som inte kunde tolka? Såg något om det när jag bloggade igår. Gick inte in och läste om det *tyvärr* Ha en bra dag/kram

AnnaKK

12 Dec 2013 10:05

Ja, något mer meningslöst än en tolk som inte kan tolka får man ju leta efter! Skandal när det dessutom sker inför hela världen... Suck! Men jag hoppas att inte det på någotvis kommer att förmörka minnet av Nelson Mandela - vilken MAN, asså!!! "Näst efter Jesus den bäste som nånsin har funnits", hörde jag nån säga på radion häromdagen - och det skulle man ju lätt kunna instämma i. :-)

Ailas

12 Dec 2013 21:03

Som det kan gå! Kommunikation kan vara svårt nog utan så tydliga problem, men tur att det sedan löste sig till slut. Det är lätt att förbise hur sårbara många är i vårt samhälle, av olika anledningar.

Hoppas att inte julstressen hunnit i kapp dig!

Kramar

Soffie

12 Dec 2013 21:47

Men det är väl helt otroligt att de hamnade bredvid varandra hur st.or chans kan det vara tro.vilken tur att det löste sig tillslut, kramen

Inger Maryissa

12 Dec 2013 22:09

ja, den blinda mannen och den som var döv hade verkligen otur...
och ja, man kan bli mycket sårbar när man inte kan kommunicera med varandra
och ja, dövtolkar hade verkligen behövts..
kram

Kommentera

Publiceras ej