Annat var det förr!

7kommentarer

Hittade en tidning med en massa goda recept och nya ord som bara gör en förvirrad. Ibland ser man en bild på någon god maträtt eller efterätt och när man börjar läsa receptet så fattar man inte vad alla konstiga ingredienserna är för något. Ganache....hur låter det! Men på bilden ser det väldigt gott ut, lika delar grädde och choklad som får smälta ihop till en röra. Moushallat är en ost på komjölk, samma ostmassa som till mozzarella. Pak-choi...hmmm! Jag kan se mig själv irra runt i butiken efter denna vara som låter som en kaka men är en bladgrönsak. Jag skulle ju inte ens våga mig på att fråga eftersom jag inte har en susning om hur det uttalas. Tacka vet jag stekt fläsk med löksås :-)
 
...eller en helt vanlig grillad korv!
 
 
Ha en fortsatt trevlig gråmulen dag!
Nu ska jag laga Chachoukaratatouille :-)

7 kommentarer

Spanaren

19 Dec 2013 11:56

Så rätt du har i det du säger *tumme upp*
Tänk om de tog sig tid och förklarade vad det var i receptet så vi vet vad vi ska fråga efter/kram

Mia

19 Dec 2013 19:12

Lycka till!

Jo, irra runt och leta på hyllorna efter något man inte vet vad det är, det har hänt mig mer än en gång... ;-) Livet är litet spännande ibland.

Annika

19 Dec 2013 19:15

Ha,ha så sant. Lennart sju rättes meny är oxå okej. En sex pack öl och varmkorv.
Kram på dig.

LORISSA LOVEBOMB

19 Dec 2013 20:20

sv: Toppen, toppentoppentoppen! De är supergoda :)

AnnaKK

20 Dec 2013 10:42

Skönt att höra att man inte är den enda som undrar vad alla nya konstiga ingredienser som ska vara i den moderna maten egentligen är för nåt - och på vilken hylla man kan tänkas hitta dem i affären!? 8-X

Ailas

22 Dec 2013 19:33

Hej! Kan bara hålla med... och inte nog med det; jag börjar tycka att många maträtter har toklånga ingredienslistor. Jag tycker om att testa nya saker, men ofta stryker jag ett och annat. Det går inte att handla en hel butik bara för att göra en maträtt!

Vill passa på att önska dig en RIKTIGT GOD JUL!

Kramar!

TantGlad

23 Dec 2013 07:08

Tittar in och önskar dig en riktigt...

God Jul
&
Gott Nytt År!

Kommentera

Publiceras ej